Alice, 26, har haft ångest i hela sitt liv – för detaljen i utseendet

Alice Jones

I hela sitt liv har Alice, 26, lidit av ångest och kroppskomplex.
För första gången vågar hon nu äntligen leva sitt liv.
– Jag är ett bevis på att det med tillräcklig beslutsamhet går att uppnå allt som du verkligen vill, säger hon.
0:29

Efter reklamen: Youtubern fastnar med bikinitrosan i bryggan

(0:29)

Slå på ljud

Alice Jones, 26, hade en tuff barndom. På grund av sin längd var hon längre än alla killar i sin klass. Hon säger att hon kände sig som ett ”monster” och att hon aldrig vågade bli tillsammans med någon.

Först när hon blev äldre och började jobba som ambulansförare tog hon tag i sina hjärnspöken. Hon började gå i terapi för den ångest och kroppskomplex som längden på 1,83 centimeter orsakat.

Det tog några år, sen var Alice kvitt problemen som hemsökt henne hela livet. Känslan av att vara en ny person fick också henne att kasta sig ut och testa på livet som modell. På National Prom Show i Birmingham, England, gjorde hon succé och vann.

Alice Jones

Ambulansföraren Alice Jones, 26, har alltid haft ångest över sin längd.

Miss England / SWNS

”Tvivlade mycket på mig själv”

Segern gav henne ännu bättre självförtroende och en plats i semifinalen av skönhetstävlingen Miss England 2022. Alice, som alltid varit intresserad av modellivet, trodde aldrig att hon skulle våga söka sig dit.

– Mentalt tvivlade jag mycket på mig själv och hade komplex för min kropp. Men under de senaste åren har jag gjort en inre resa och funnit mig själv. När jag väl hade övervunnit allt tänkte jag ”varför inte?”. Det är sista året jag kan vara med i Miss England, säger Alice Jones till Wales Online.

Alice Jones

Alice Jones sökte sig till skönhetstävlingen National Prom Show i Birmingham och gjorde succé.

Miss England / SWNS
Jessica blev slagen och bränd för detaljen i utseendet – gör succé

Upptäckten under terapin: ”Monster”

Modellgiget var något helt annat än det vardagliga jobbet som ambulansförare. Skyddskorna byttes ut mot klackskor, jobbdräkten byttes ut mot en klänning. I dag är hon tacksam för att hon orkade söka hjälp för sina problem.

Terapibesöket var först ett resultat av den stress som Alice upplevt som ambulansförare under coronapandemin. Men hon förstod snabbt att problemen började redan när hon var ett barn.

– Jag växte upp med tankar om att jag inte var värd någonting och att jag var tjock. Eftersom jag är 1,83 så kände jag mig som ett monster. Jag hade aldrig något förhållande på grund av att jag var längre än alla killar, vilket påverkade mitt självförtroende.

Alice Jones

Alice Jones som barn.

Alice Jones / SWNS

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Alice råd till andra kvinnor

Alice hoppas att hon med sin resa kan inspirera andra kvinnor som upplevt eller upplever liknande känslor som hon haft – att våga möta ångesten och kasta sig ut trots att det känns jobbigt.

– Jag är ett bevis på att det med tillräcklig beslutsamhet går att uppnå allt som du verkligen vill. Mitt råd till yngre kvinnor är att sätta sig själv i första rummet och våga lämna den trygga vardagen.

Semifinalen av Miss England 2022 avgörs den 22 augusti.

Alice Jones

Alice Jones jobbar till vardags som ambulansförare.

Alice Jones / SWNS

LÄS OCKSÅ: Jono adopterades bort av föräldrarna – tyckte han var för ful

LÄS OCKSÅ: Ronja, 27, nekades jobb för sina läppar – blev hånad

Foto: Alice Jones, SWNS, Miss England

SENASTE NYTT!