Äldre par lurades på 1,8 miljoner av ”banken” – pågick i timmar

Ett äldre par sitter på en parkbänk och till höger syns det lurade parets barnbarn Ellen.

FOTO: TV4/Hasse Holmberg/TT
Det äldre paret lurades att tro att någon var ute efter deras pengar.
En bedragare som utgav sig att ringa från banken lyckades då lura till sig hela 1,8 miljoner kronor under flera timmar.
– De är jätteledsna. De är omtumlade verkligen, säger parets barnbarn Ellen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter elstödet: ”Stor risk för bedrägerier”
0:35

Efter reklamen: Efter elstödet: ”Stor risk för bedrägerier”

(0:35)

Slå på ljud

Det har varit mycket prat om så kallad social manipulation på sistone där bedragare manipulerar människor att utföra handlingar eller avslöja hemlig information för att komma över deras pengar. Ofta utger sig bedragare att ringa från personens bank.

Och det var just det som hände Ellens 79-årige mormor och morfar som lurades på hela 1,8 miljoner kronor, rapporterar TV4.

”Banken” skulle ringa upp för att hjälpa

Först ringde en person från ett inkassobolag och sa att en mobil hade köpts i Ellens mormors namn av en bedragare och att en förfallen faktura hade kommit in till dem. För att få hjälp med det påstådda bedrägeriet skulle parets bank ringa upp dem. En stund senare ringde mycket riktigt mobilen igen.

Då var det en person som utgav sig att ringa från parets bank. I själva verket var det ännu en bedragare som uppmanade mormodern att föra över pengarna från hennes konto till ett mellankonto där de skulle vara ”säkra”. Mormodern som trodde att hon pratade med sin bank gjorde som hon blev tillsagd.

Lurade äldre parets barnbarn Ellen

Ellen är irriterad över bedragare som lurar äldre men även frustrerad för att bankerna inte är bättre på att förhindra det.

FOTO: TV4

Pågick i timmar: ”De är jätteledsna”

Bedrägeriet pågick i hela fyra timmar och på den tiden fördes hela 1,8 miljoner kronor över från 79-åringens konto till olika bedragarkonton.

– De är jätteledsna. De är omtumlade verkligen, säger Ellen till TV4.

Händelsen har polisanmälts och en förundersökning pågår nu.

– Jag är irriterad över de som gör det här mot äldre. Men jag kan också bli frustrerad över att bankerna inte har bättre sätt att förhindra det här, säger Ellen.

Nordea skriver i en skriftlig kommentar till TV4 att ”Hur bra säkerhetssystem banker än bygger upp så är det svårt att skydda sig mot intrång om man lämnat ut personliga koder till utomstående eller rent av skickar pengar till bedragaren”.

FOTO: TV4/Hasse Holmberg/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN