livet med barn

7-åriga flickan förlorade allt sitt hår – se chockartade förändringen

7-åriga flickan förlorade allt sitt hår – se chockartade förändringen

Foto: INSTAGRAM
Sjuåriga Gianessa Wride drabbades av sjukdom som gjorde att hon förlorat allt sitt hår – men då tog hon saken i egna händer.
– Mamma, det här är helt fantastiskt, sa Gianessa, skriver Femina.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Salming: ”hockeyspelare = douchebags?”
0:33

Efter reklamen: Bianca Salming: ”hockeyspelare = douchebags?”

(0:33)

Slå på ljud

Gianessa Wride, 7, hade precis börjat förstaklass när hennes mamma Daniella upptäckte att något inte stod rätt till. 7-åringen, som var en glad och sprallig elev, började förlora allt mer hår när maman borsta det.

7-åringen togs till läkaren – där upptäckten gjordes. Lilla Gianessa hade drabbats av sjukdomen Alopecia. En sjukdom som gör att den drabbade förlorat delvis, eller allt sitt hår. Sjukdomen är obotlig.

Mamma Daniellas oro – skolgången kunde påverkas

Ett hårt slag för vem som helst – och speciellt för en liten flicka som precis börjat skolan. För att inte förlora stora tussar av hår stegvis, så bestämde sig Gianessa och mamma Daniella för att raka av allting.

”Vår resa med alopecia började 1/1 2017 och bara 21 dagar senare bestämde hon sig för att klippa av resten. Vi flätade vad hon hade kvar och hon tog klapparna och klippte av det. Hon var modig nog. Hon tog kontroll. Hon är en sådan krigare!”, skriver Daniella på Instagram.

Till en början var mamma Daniella orolig för hur dottern skulle hantera skolan och klasskamraterna. Men det visade sig vara onödig oro. För Gianessa har under hela den tunga sjukdomsprocessen hållit humöret uppe.

7-åringen vägrade till och med peruk. Hon bestämde sig snabbt för att hon accepterade sitt utseende. Men ibland blir det svårt ändå.

Temadagen kunde sluta i katastrof

För när skolan anordnade en ”Galet hår”-temadag, skulle man kunna tro att detta kunde påverka Gianessa. Men än en gång förvånade 7-åringen.

Istället valde Gianessa att ”pynta” sitt bara huvud med paljetter, strass och pärlor. På Instagram visar 7-åringen upp resultatet.

– Mamma, det här är helt fantastiskt, sa hon glatt när hon fick se hur hon såg ut i spegeln, säger dottern enligt Femina.

I skolan gick tilltaget dessutom hem – och Gianessa vann temadagens tävling.

Foto: INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN