45-åriga mamman låg i koma – hörde familjens farväl: ”Panik”

Lyndee Brown Pellettiere-Swapp

Hörde sin familj säga adjö vid sjukhussängen – kunde inte göra något.

Foto: FACEBOOK
När den 45-åriga mamman hamnade i koma så hade hennes familj inte mycket hopp.
Alla samlades på sjukhuset och sa sina farväl – men vad de inte visste var att Lyndee Brown Pellettiere-Swapp hörde allt.
– Jag kommer ihåg att människor pratade med mig, säger kvinnan till The Mirror.
0:30

Efter reklamen: Skrämmande ögonblick – eldslukaren börjar brinna

(0:30)

Mamma Lyndee Brown Pellettiere-Swapp var enbart 45 år när hennes son Steven hittade henne medvetslös. 45-åringen hade fått ett plötsligt anfall och ramlat ihop på golvet i hemmet. Med ilfart kördes mamman till sjukhus i den amerikanska delstaten Arizona.

I fem dagar kämpade läkarna mot Lyndees anfall, men de slutade aldrig komma. Tillslut hamnade Lyndee Brown Pellettiere-Swapp i koma.

Mamma Lyndee, 45, föll ihop en dag i familjens hem. Fem dagar efter olyckan befann hon sig i koma.

Foto: FACEBOOK

Svåra beslutet: Stängde av respiratorn?

Hennes familj kände snabbt att allt hopp var borta. Mamma Lyndee var beroende av sin livsuppehållande behandlingen och det fanns inget som kunde hjälpa henne. På sjukhuset sa läkarna att det inte fanns mycket mer att göra än att stänga av respiratorn.

Familjen tvingades då att ta ställning till det svåra beslutet – och beslöt att stänga av maskinen.

Kvinnans hämnd mot otrogna pojkvännen – använda bebisen

– Min familj vet att jag är blivande organdonator, så när mina organ började lägga av tog de beslutet, säger Lyndee enligt Femina.

Familjens läkare berättade att den 45-åriga mamman kunde ge sig ifrån ljud när respiratorn stängs av. Det kunde till och med se ut som Lyndee vaknade till liv.

Mamma Lyndee, med familj. Dotter Amanda och sonen Steve.

Foto: FACEBOOK

Alla sa adjö till mamma

Runt 45-åringens sjukhussängen samlades hela familjen. Var och en sa adjö till sin mamma. Men vad de inte visste var att Lyndee kunde höra dem – och deras sorgsna farväl.

Mamman hörde till och med samtal mellan läkare och familj om vad de kunde förvänta sig kring hennes bortgång. Lyndeen var nämligen en organdonator.

– Det var väldigt upprörande. Jag kunde inte röra mig. Jag kunde inte prata och inte heller svara. Jag kunde bara höra konversationer omkring mig, det var panikartat, berättar mamman.

Mammans smarta knep räddade tio månader gamla sonens liv

– Jag kommer ihåg att läkaren öppnade mina ögon för att försöka få en reaktion och sedan berättade för min familj att jag inte reagerade.

Försökte göra sig hörd – ingen kunde höra

Mamma Lyndee försökte desperat göra sig hörd. Trots att hon tyckte att hon talade tydligt, så var det ingen som kunde förstå henne. Till slut började läkarna stänga av och avlägsna den livsuppehållande utrustningen.

En av läkarna närvarade var redo att förklara henne som död. Ett annat läkarteam väntade på ta med sig hennes organ.

Viskade fram tre ord

Men då kände maken Steven något. Han ville inte ge upp och böjde sig fram och viskade till sin hustru att fortsätta kämpa. Då klarade Lyndee att säga tre ord:

– Jag är en kämpe. Jag lyckades säga ”jag är en kämpe”, vilket var det min make viskade i mitt öra.

Lyndees make Steven viskade till henne att fortsätta kämpa.

Foto: FACEBOOK

En chockad make sa till läkarna att kvinna som låg i koma hade pratat med honom. Lyndee var nu vaken att svara på tilltal – trots att läkarna meddelat att chansen knappt fanns.

Ovetandes om vad som hänt kommer dottern Amanda till sjukhuset.

– Jag tittade på henne och då säger hon ”hej”. Jag bara föll ner på knä, berättar dottern Amanda.

Lider av PTSD – efter uppvaknandet

Efter tolv dagar i koma vaknade Lyndee upp. Trots sitt mirakeltillfrisknande så led hon fortfarande av rad hälsoproblem och komplikationer.

I dag lever hon med ständiga sjukhusbesök och fick lära sig själv att gå och äta efter sin tid i koma. Hon lider även av PTSD.

Trebarnspappan Ben ryter ifrån – efter elaka hånen mot sonen

Trots att tiden på sjukhuset var svår för den 45-åriga mamman, så vill hon ändå berätta sin historia. För hon menar att människor kan hör din röst, även om du inte tror det,

– Bara för att någon är medvetslös behöver det inte betyda att de inte hör. Så prata med dina anhöriga om de är i den situationen. De kan höra dig.

LÄS OCKSÅ: Modellen skaffade enorma bröst – så såg hon ut innan: ”Fantastiskt”

LÄS OCKSÅ: Jono adopterades bort av föräldrarna – tyckte han var för ful

Foto: FACEBOOK

SENASTE NYTT!