tragiska livsöden

Emma, 31, rasade i vikt – nu har hon bara 1 år kvar att leva

Emma med sin familj och på sjukhuset.

FOTO: Facebook/GoFundMe
Trebarnsmamman Emma, 31, fick höra att hon var för ung för att ha cancer.
Men läkarna misstog sig och nu har Emma bara 12 månader kvar att leva.
– Vi har tre små barn och det är främst dem jag tycker synd om, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben
0:32

Efter reklamen: Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben

(0:32)

Slå på ljud

Det var i januari förra året som den 31-åriga trebarnsmamman Emma Louise Clarke sökte vård efter att ha upplevt svår viktnedgång och sömnproblem. Läkaren sa att hon inte behövde oroa sig. Det berodde troligtvis på hennes preventivmedel.

– Jag hade tappat jättemycket vikt, jag åt inte och kunde inte sova. Det var en väldigt svår tid. Min läkare avfärdade mig i princip och sa ”Det är din spiral, den har förflyttat sig, men när vi tar ut den så kommer du må bra. Du är för ung för att det ska vara något annat”, berättar Emma.

Men bara en vecka senare ändrade läkaren sig. Det skulle visa sig att Emma inte alls var för ung – hennes symtom berodde på livmoderhalscancer som redan befann sig i tredje fasen, skriver Metro.

Nu är det ett år sedan trebarnsmamman fick sin diagnos. Hennes tillstånd har blivit värre och cancern är nu i fjärde stadiet.

Läkarna har gett henne 12 månader att leva.

”Det krossar mitt hjärta...”

Det var när läkarna skulle ta ut Emmas spiral som de insåg att de gjort ett misstag. Spiralen var intakt, precis där den skulle vara, vilket fick läkarna att tänka om. Bara en vecka efter hennes första läkarbesök konstaterades hennes livmoderhalscancer.

Trots den förkrossade nyheten har Emma valt att spendera den sista tiden med familjen för att skapa fina minnen för dem att minnas. Hon och partnern David Rice, 34, har även bestämt sig för att bli man och fru innan Emma dör.

Emma och David.

Emma hoppas hinna gifta sig med sin partner David innan hon dör.

FOTO: Facebook

Paret har varit tillsammans i snart 16 år och för att ha råd med Emmas drömbröllop har nära och kära startat en insamling. De hoppas få ihop strax över 60 000 kronor för att betala för det.

– Vi har tre små barn och det är främst dem jag tycker synd om, säger Emma och fortsätter:

– De har bokstavligen talat varit underbara, för sin ålder, de har varit så mogna och vuxna och hjälpsamma. Det krossar mitt hjärta att jag inte kan vara mer involverade som jag var förut.

Emma får cellgiftsbehandling.

I januari påbörjade Emma cellgiftsbehandling.

FOTO: Facebook

Vill sprida kunskap

Emma, som kommer från Claughton, Merseyside i England, hoppas även att hennes medverkan i medier ska bidra till en ökad kunskap. Hon vill att fler ska vara medvetna om riskerna med livmoderhalscancer.

Trebarnsmamman hade även velat att den rekommenderade åldern för cellprov sänks – i England är den idag 25 år, vilket Emma tycker är för högt.

FOTO: Facebook/GoFundMe

FRÅN FÖRSTASIDAN