hemska händelser

30-åriga mamman fick cancer när hon var gravid: ”Fruktade det värsta”

30-åriga Keisha fick barn, Covid, sepsis och bröstcancer samtidigt.

FOTO: Instagram
30-åriga Keisha blev mamma till en liten dotter samtidigt som hon drabbades av Covid, sepsis OCH bröstcancer.
Efter en lång kamp förlorade hon sitt hår och ett av sina bröst – men hon träffade sin livskamrat.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Zeina Mourtada: saker att göra en dålig dag
0:26

Efter reklamen: Zeina Mourtada: saker att göra en dålig dag

(0:26)

Slå på ljud

Att vara mamma till en nyfödd bebis är en utmaning i sig. För den ensamstående mamman Keisha Chadwick, 30, var det bara startskottet för en otroligt tuff period i livet.

Sedan Manchester-bon hälsade sin dotter Milana-Mae välkommen till världen under sommaren 2021 har hon kämpat mot cancer, sepsis och Covid.

Åtta månader in i graviditeten upptäckte Keisha, som själv studerade till sjuksköterska, en klump i hennes bröst. Hon trodde att det hade att göra med att hennes bröstmjölk började produceras. När hon sedan åkte in till sjukhuset för att föda upptäckte ett läkarteam att hon hade sepsis (blodförgiftning). Bara ett par dagar senare testade hon positivt för Covid och isolerades tillsammans med sin bebis.

– Det var inte så jag förväntade mig att min första tid som mamma skulle bli, säger Keisha, som hade separerat från dotterns pappa innan födseln, till The Sun.

Keisha blev mamma och allvarligt sjuk på samma gång.

Keisha blev mamma och allvarligt sjuk på samma gång.

FOTO: Instagram

Världen vändes upp och ned

– Sen när vi kom hem fick jag tillbringa tio dagar helt ensam med min bebis, jag var inte tillåten att ha några besökare. Min bröstmjölk rann bra i början, men sinade ganska snabbt. Klumpen i mitt bröst, under min armhåla, hade vuxit, så jag hörde av mig till min allmänläkare, fortsätter hon.

Allmänläkaren trodde att det handlade om en blockerad kanal, men han skickade henne på biopsi för att vara på den säkra sidan. Hon kände sig själv relativt lugn eftersom både läkaren och sköterskan som utförde biopsin var övertygade om att det handlade om hennes mjölkproduktion.

Keisha och dottern Milana-Mae.

Keisha och dottern Milana-Mae.

FOTO: Instagram

Men när Keisha, som då var 28 år, fick sin diagnos i augusti 2021 vändes världen upp och ned.

– Jag fick veta att jag hade bröstcancer. Jag sa till dem att de skämtade, att jag just hade fått en bebis. Sen började jag gråta och frågade om jag skulle dö, berättar hon.

”Jag fruktade det värsta”

Keisha fick höra att behandlingen skulle innebära att hon blev infertil. Ville hon ha fler barn i framtiden skulle hon tvingas inleda en fertilitetsbehandling och frysa in ägg.

– Det var för mycket för mig, så jag gick ut. Jag fruktade det värsta och hade ingen aning om vad som skulle hända. Hela den helgen låg jag hemma och sökte på nätet efter andra människors livshistorier, säger hon.

Redan veckan efter frös hon in tre ägg. Hennes karriär sattes på paus och i september 2021 började hon med kemoterapi. Nio veckor senare fick hon det ännu tyngre cellgiftet Doxorubicin (kallas ”Red Devil Chemo”) – tre doser var tredje vecka i nio veckor.

Keisha mådde väldigt illa och hallucinerade mycket av cellgifterna.

Keisha mådde väldigt illa och hallucinerade mycket av cellgifterna.

FOTO: Instagram

– Det var fruktansvärt. Mitt illamående var hemskt. Jag kunde inte äta eller dricka så jag började hallucinera. Mina finger- och tånaglar ramlade av och jag fick stora sår på huden, säger hon.

30-åringen tvingades operera bort sitt högra bröst och ta bort vävnad från sitt vänstra.

30-åringen tvingades operera bort sitt högra bröst och ta bort vävnad från sitt vänstra.

FOTO: Instagram

Men så i januari 2022 fick Keisha Chadwick äntligen glada nyheter. Hon var cancerfri. Hon tvingades däremot operera bort sitt högra bröst och utföra en mastektomi på sitt vänstra.

– Jag kunde knappt tro det. Trots att det var goda nyheter var jag så överväldigad och rädd att det kunde komma tillbaka. Jag hade tänkt konstant på cancern i 18 månader och det var mentalt väldigt påfrestande.

Ville inte dejta – träffade sin stora kärlek

Hon hade absolut inga tankar på att börja dejta igen, men i april 2022 var hon ute och tog ett par drinkar med en vän och då beslutade hon sig för att skaffa ett Tinder-konto. Hon fick kontakt med en man som hette Aaron, 30, men hon var tveksam.

Keisha har blivit frisk, håret har växt ut, hon har träffat en ny kärlek och dottern har växt upp.

Keisha har blivit frisk, håret har växt ut, hon har träffat en ny kärlek och dottern har växt upp.

FOTO: Instagram

– Vem skulle vilja gå ut med en singelmorsa med bara ett bröst som just blivit frisk från cancer?, frågade hon sig själv.

Men Aaron visade sig vara en diamant och Keisha föll pladask. Nu har paret varit tillsammans i ett år och de är redo att utöka familjen.

– Det var ödet att jag träffade honom. Jag trodde att jag aldrig skulle hitta någon igen efter det som jag råkade ut för. Men vi var ämnade för varandra och han var ämnad att följa med mig på min resa, säger Keisha.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN