fascinerande liv

26-åriga Victoria saknar armar och ben – nu gör hon succé

Victoria Salcedo.

FOTO: Instagram
Victoria Salcedo var bara sex år när hon tvingades amputera båda armarna och vänster ben.
20 år senare gör hon succé på sociala medier.
– Jag trodde aldrig att jag skulle vara en person med inflytande över människor, säger Victoria.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Modellen bryter ryggen efter spektakulära hoppet
0:29

Efter reklamen: Modellen bryter ryggen efter spektakulära hoppet

(0:29)

Slå på ljud

Victoria Salcedo, 26, från Ecuador förlorade båda armarna och vänster ben efter en hemsk olycka som sexåring. Med en pinne råkade hon röra vid en strömförande kabel som gav henne tredje gradens brännskador – så svåra att hon tvingades amputera de viktiga lemmarna.

Med åren lärde hon sig göra allt med sitt höger ben – hon kunde äta och sminka sig med hjälp av höger foten. Sedan dess har hon kommit en lång väg och idag har hon fått en protes till sitt vänster ben.

Tack vare protesen har Victoria kunnat leva ut sin dröm om att bli modell och inspirerar varje dag hundratusentals följare på sociala medier.

– Jag trodde aldrig att jag skulle vara en person med inflytande över människor, berättar Victoria för New York Post.

Deltog i Miss Ecuador 2021

Efter att Victoria fått sin protes fann hon sin kärlek för träning, vilket blev steget in i modellbranschen. Det var oväntat, men det passar henne, förklarar hon.

– Jag gillar att dela med mig av mitt liv till andra. Jag gillar att folk skriver till mig och frågar mig saker, och att de vet att de kan lita på mig, berättar Victoria.

Victoria bor i Guayaquil och scoutades till en modellagentur som 19-åring. Snart var det allt fler som ville arbeta med henne. 2021 deltog hon till och med i skönhetstävlingen Miss Ecuador.

Victoria Salcedo.

Victoria Salcedo arbetar som modell och har över 170 000 följare på Instagram.

FOTO: Instagram

– Jag deltog inte för att bli accepterad. Jag var med för att representera mitt land, för att representera mig själv som kvinna, för att representera mig för den jag är – som en annan form av skönhet, konstaterar hon.

Victoria Salcedo vill inspirera andra

26-åringen har mer än 170 000 följare på Instagram och många av dem hyllar henne för hennes skönhet och hennes entusiastiska inställning till livet.

”Du är ett av guds mirakel”, kommenterade en person under en bild Victoria nyligen postade.

Victoria hoppas att hennes synlighet i sociala medier ska få människor att tänka annorlunda om människor med amputerade kroppsdelar.

– Jag använder vad jag genomlevt, vad jag lärt mig och jag delar med mig av det. Att inspirera andra är för mig en möjlighet att förändra deras tankesätt. Det är min chans att dela med mig av en bit av mig själv, förklarar hon.

Men Victoria är inte ensam om att vilja dela med sig av livet utan armar och ben. Förra året blev Sarah Frei från Utah, USA, en viral hit efter att hon tvingats amputera både benen efter en bilolycka. 19-åringen blev påkörd av en rattfyllerist.

På sociala medier visar hon upp livet fyllt av wakeboarding och fallskärmshopp – trots att hon lever utan ben.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN