extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

19-åringen misstogs ha öroninflammation – dog tre veckor senare

04 jul, 2023 
https://image.hant.se/daniel-byline-2.jpg.jpg?imageId=8773938&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Daniel Sörensen
19-åringen Niall misstogs ha öroninflammation – dog tre veckor senare.
Niall, 19, hade haft en befarad öroninflammation i flera veckors tid.
Plötsligt fick han en kraftig minnesförlust och talsvårigheter, så han kördes in till akuten.
Tre veckor senare var han död.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gästerna sätter mannens huvud i brand – under födelsedagsfirandet
Gästerna sätter mannens huvud i brand – under födelsedagsfirandet

Första gången familjen upptäckte att det var någonting fel med Niall Kavanaghs, 19, kropp var i september 2021. Han hade ringt hem till sin mamma Claire och berättat att han blivit akut sjuk och kollapsat under en fotbollsmatch. Han hade fått köras till akuten – men läkarna hade missat de tidiga varningssignalerna.

Tonåringen från Suffolk, sydöstra England, hade varit sjuk i flera veckor. Hans symptom tydde på en klassisk öroninflammation.

– Han fick faktiskt träffa läkare utanför kontorstid två lördagar i rad. De tog en snabb titt på honom och han fick åka hem med vad de trodde var ett virus eller en öroninflammation, säger Claire enligt The New York Post.

Niall Kavanagh.
Niall Kavanagh.

Men veckorna gick och Niall blev aldrig frisk. Hans symptom blev värre och hans mamma bokade ett nytt läkarbesök, något han aldrig hann gå på.

Annons

Detta eftersom han plötsligt en dag tvingades in på akuten med minnesförlust och talsvårigheter. Det visade sig att han inte alls hade någon öroninflammation. Niall hade i verkligheten en stor hjärntumör.

”Har förstört mitt liv”

Bara tre veckor efter att han hade fått diagnosen dog han, 19 år gammal.

– Jag kommer aldrig att kunna förstå hur Niall gick från att vara en vältränad och frisk 19-åring som spelade fotboll och bodde med sin flickvän till att dö tre veckor senare, säger mamman och fortsätter:

– Att förlora honom har förstört mitt liv och jag vill inte att andra familjer ska tvingas uppleva samma hjärtesorg.

Mamman Claire med en bild på sin älskade son Niall.
Mamman Claire med en bild på sin älskade son Niall.

Nu vill hon upplysa och informera andra om sjukdomen och hon vill vara med och bidra till forskningen.

Annons

– Jag har skrivit på en namnlista och uppmanar andra att göra det för det behövs pengar till forskningen om hjärntumörer, det behövs verkligen, säger Claire.

FOTO: SWNS

Annons