ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Zlatans besked om framtiden – så påverkar det Helena och sönerna

13 dec, 2022 
Daniel Sörensen
Zlatan Ibrahimovic om framtiden i AC Milan – påverkar livet med Helena Seger och sönerna
Zlatan Ibrahimovic har varit skadad och inte spelat en match sedan i våras.
Efter spekulationer om att han skulle avsluta karriären redan i vinter kommer nu svenske superstjärnan med ett nytt uttalande – hans besked påverkar familjelivet med Helena Seger och sönerna.
Annons
Zlatans omtalade video med Silvio BerlusconiBrand logo
Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi

Förra säsongen avslutades på bästa möjliga sätt – med ett ligaguld till Zlatan Ibrahimovics, 41, italienska klubb AC Milan. Men direkt efter att pokalen bärgats kom svensken med ett mardrömsbesked. Han skulle operera knät och förväntades missa stora delar av nästkommande säsong.

Under sensommaren och hösten har Zlatan ägnat sin tid åt rehabilitering. Medan han tränat hemma i Milano har partnern Helena Seger, 52, samt sönerna Maximilian, 16, och Vincent, 14, stannat kvar i familjens bostad i Stockholm. De vill att sönerna ska få en normal skolgång och slippa resa så mycket. Zlatan har inte bott ihop med Helena och grabbarna på två och ett halvt år.

Ibrahimovic och hans AC Milan fick fira ligatiteln i maj. Det var hans andra Serie A-triumf med klubben, tio år efter första guldet.
Ibrahimovic och hans AC Milan fick fira ligatiteln i maj. Det var hans andra Serie A-triumf med klubben, tio år efter första guldet.

I mitten av oktober började rykten florera om att Zlatans rehab inte riktigt gått som man hade hoppats. Den italienska sportjournalisten Alessandro Alciato uttryckte i en livesändning med Amazon Prime att han misstänkte att anfallaren skulle kunna tänka sig att lägga av redan i december om han kände att återkomsten var för långt borta.

Annons

Om ett sådant besked hade kommit hade det kunnat betyda att Zlatan åtminstone skulle flyttat hem till resten av familjen i Stockholm.

Zlatan Ibrahimovic: ”Måste sätta ett avtryck”

Men nu har Zlatan i en intervju med italienska stortidningen La Gazzetta dello Sport mer eller mindre bekräftat att han siktar på att slutföra säsongen med Milan – någonting som innebär att Helena, Maximilian och Vincent får vänta ett tag till på familjefadern.

Helena Seger, sonen Maximilian och Zlatan Ibrahimovic på matchen mellan Milan och Genoa i april i år.
Helena Seger, sonen Maximilian och Zlatan Ibrahimovic på matchen mellan Milan och Genoa i april i år.

– Det skulle vara fel att sätta ett exakt datum (på när han kan komma tillbaka). Hade det hängt på min vilja hade jag spelat första ligamatchen från start. Men jag tänker inte längre så: ”När jag är redo så spelar jag”, säger han och fortsätter:

– Jag kan inte bara ta en plats för att jag heter Ibrahimovic och kanske kan lunka igenom en match. Om jag är med så måste jag sätta avtryck, annars är det bättre att sitta på bänken eller på läktaren.

Annons

Förväntas återvända i spel då

Zlatan befinner sig just nu i Dubai med resten av laget – de spelare som inte spelat i VM i Qatar – men tränar individuellt. Trots att han själv inte vill spekulera i vilket datum han återvänder i spel verkar samstämmiga uppgifter göra gällande att han är tillbaka kring månadsskiftet januari-februari.

Reportern på La Gazzetta dello Sport häpnade över hans ödmjukhet gällande att sitta på bänken. En lite annorlunda inställning jämfört med hur Zlatan resonerade tidigare i karriären.

– Absolut, jag har inte längre det ego jag hade för tio år sedan. I dag är jag annorlunda, mer mogen, mer ansvarsfull. Jag står till förfogande för de yngre spelarna och för tränaren, han bestämmer. Jag tror inte längre att jag kan göra allt själv. Jag respekterar alla beslut, även om de inte gynnar mig, säger han.

FOTO: Marco Bertorello/AFP/TT, Luca Amedeo Bizzarri/ipa-agenc/TT, Miguel Medina/AFP/TT, Tiziana Fabi/AFP/TT

Annons