Zlatans nya framtidsplaner – kan splittras från Helena Seger och barnen

Zlatan i Milantröjan och Helena som ser blickar åt sidan.

Den senaste säsongen har Zlatan spelat för Milan.
Men hans kontrakt gällde bara fram till sommaren.
Nu avslöjas hans nya framtidsplaner – utan barnen och Helena Seger.
Zlatan Ibrahimovics segertal efter ligatiteln
0:33

Efter reklamen: Zlatan Ibrahimovics segertal efter ligatiteln

(0:33)

Slå på ljud

Zlatan Ibrahimovic, 40, är utan tvekan Sveriges största fotbollsspelare. Han är uppskattad världen över och har gjort avtryck i de största ligorna inom sporten. Under 2018 flyttade han från Europa för att spela i det amerikanska laget LA Galaxy. Många trodde då att det skulle vara det sista steget innan slutet på karriären. Men efter en flytt tillbaka till Europa, och AC Milan, fick karriären en nytändning.

Under det senaste året har Zlatan haft en framgångsrik säsong med den italienska klubben och lyckades hjälpa dem till deras första ligavinst på över tio år. Eftersom hans kontrakt bara var till sommaren 2022 undrade många var Zlatans nästa steg i karriären skulle bli, och nu har han tagit ett beslut.

Zlatan om saknaden efter familjen: ”Ungar som gråter”

Ibrahimovic har två barn, Maximilian, 15, och Vincent, 14, tillsammans med Helena Seger, 51. Tidigare har de alla bott med varandra men förra året tog de beslutet att barnen skulle bo i Sverige för att få ett så normalt liv som möjligt och för att undvika allt resande som fotbollsyrket medför.

– Den här tiden tar tid från min familj och det är ingen lätt sak. Om du har två ungar som gråter varje gång du lämnar dem så är det lite jobbigt. Jag är människa, även om jag är superman. Men vem är man utan fotbollen? Även utanför fotbollen är jag en av ”allihop”, sa Zlatan till Fotbollskanalen förra året.

Framtidsplanerna avslöjar – Zlatans splittras från familjen.

Eftersom att Zlatan och Helena beslutade att barnen skulle växa upp i Sverige, misstänkte nog många att Zlatan skulle lägga ner fotbollen och flytta hem efter den framgångsrika men även skadedrabbade säsongen han haft med Milan. Men nu avslöjar fotbollsjournalisten och transferexperten Fabrizio Romano att Zlatan förlänger ett år till med den italienska klubben.

”Zlatan Ibrahimović har beslutat att förlänga sitt kontrakt med AC Milan! Zlatan fortsätter en säsong till, överenskommelsen gäller till juni 2023”, avslöjar journalisten på Twitter.

Det visar att stjärnan fortfarande har mer att ge, trots sin höga ålder. Barnen och Helena får alltså vänta ett år till innan de kan återförenas med Zlatan.

FOTO: TT/MATTEO BAZZI, TT/ MIGUEL MEDINA

FRÅN FÖRSTASIDAN