sportsnackisar

Mardrömsbesked eller glädjebesked? Zlatan kan tvingas lägga ner helt

Zlatan och Helena Seger på fotbollsgalan.

FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT
Under onsdagen kom det besked de allra flesta fasat för.
Efter månader av skador kan Zlatan Ibrahimovic tvingas avsluta karriären i slutet av året – och kanske återvänder han till Stockholm?
– Om vägen till att bli återställd fortfarande är lång..., säger sportjournalisten Alessandro Alciato.
Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi
0:25

Efter reklamen: Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi

(0:25)

Slå på ljud

Inför Cheleas match mot Milan i Champions League under onsdagen vädrade den italienska sportjournalisten Alessandro Alciato sina tankar om den svenska fotbollsstjärnans framtid.

Under året har Zlatan Ibrahimovic kämpat med en knäskada och genomgick nyligen en operation i hopp om att komma på bättringsvägen och tillbaka till toppform. Men många är skeptiska till att Zlatan lyckas komma igen – däribland Alciato, skriver Expressen.

En återförening med Helena Seger?

Sportjournalisten menar att december är deadline för Zlatans rehabilitering och då kan vi få glädje besked eller mardrömsbesked. I livesändningen inför onsdagens match sa Alciato att han kan "fundera kring att lägga ner karriären om han inser att återkomsten inte går som han hade tänkt”.

Italienaren säger att en återkomst till Milan och tränaren Stefano Pioli i januari inte är given.

En avslutad karriär skulle ha en stor påverkan på så väl fotbollsvärlden i stort som på Zlatans privatliv. Under tiden Zlatan spelar proffsfotboll i Italien så har kärleken Helena Seger och barnen Vincent och Maximillian valt att bo kvar i Stockholm och familjen lever med distans.

Kanske är det trots allt inte ett mardrömsbesked för familjen om en avslutad karriär innebär att fotbollsikonen återvänder hem till Sverige.

FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN