LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Zlatans och Helena Segers framtid oviss – nu förändras allt

14 dec, 2023 
Efter sin avslutade karriär som fotbollsspelare har Zlatan Ibrahimovic fått ett nytt toppjobb inom fotbollsklubben AC Milan.
Detta innebär en oviss framtid för Zlatan, Helena och barnen när det kommer till boendesituationen.
Nu riktas även kritik mot fotbollsstjärnans nya toppjobb.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungens första ord om att Zlatan slutat med fotbollBrand logo
Kungens första ord om att Zlatan slutat med fotboll

I somras tog Zlatan Ibrahimovic, 42, det tuffa beslutet att avsluta sin karriär som fotbollsspelare och i juni vandrade han in på Milans hemmaplan San Siro för sista gången. Ett avsked som blev mycket känslosamt för både Zlatan Ibrahimovic, hans familj och publiken.

– Det är dags att säga hej då till fotbollen, men inte till er, sa han till sina fans.

Därför har familjen inte bott ihop

Under hela fotbollsstjärnans karriär är det kärleken Helena Seger, 53, som alltid fått dra det största lasset när det kommer till parets två söner Maximilian, 17, och Vincent, 15, och allt runt hemmet.

Medan Zlatan Ibrahimovic bott i Milano i flera år på grund av fotbollen har Helena Seger och sönerna stannat kvar i familjens bostad i Stockholm. De vill att sönerna ska få en normal skolgång och slippa resa så mycket. Zlatan har alltså inte bott ihop med Helena och barnen under en lång tid.

Annons

Men efter att Maximilian och Vincent värvats till Milans verksamhet bor nu hela familjen ihop i Italien. Samtidigt har de sin bostad i Stockholm på Storgatan på Östermalm. Det har därför länge spekulerats om var familjen ska bo nu när Zlatan Ibrahimovic slutat med fotbollen.

Helena Segers uppgörelse med Zlatan

Eftersom Helena Seger har satt sin egen karriär på paus för att Zlatan Ibrahimovic ska kunna satsa på fotbollen så har planen alltid varit att hon ska börja jobba igen när fotbollsstjärnan gått i pension.

”Hon har redan gjort det klart för mig: 'När du slutar spela börjar jag jobba och då får du ta hand om det dagliga, som jag har gjort hittills.' Helena är tuff. Hade hon inte varit det skulle hon inte ha fascinerat mig och hon hade inte stått ut så länge vid min sida”, skrev Zlatan i boken Adrenalina.

Men nyligen kom ett besked som satte stopp för dessa planer. Zlatan Ibrahimovic har nämligen tackat ja till toppjobbet att bli rådgivare i AC Milan. Något som innebär att han nu kommer vara högt uppsatt i ledningsgruppen.

Annons

Ett beslut som nu gör att familjen troligtvis kommer att stanna i Milano och inte flytta hem till Sverige, trots att det är i Sverige och Stockholm som Helena Seger och sönerna alltid har bott och haft som sin bas.

– Det här är inte ett beslut jag tar lätt på. Det är väldigt viktigt och personligt för mig och min familj. Jag har tänkt länge och mycket på det första steget i min karriär utanför fotbollen, säger han på en pressträff enligt Sky.

Kritiken mot Zlatans beslut

Men Zlatan Ibrahimovics nya toppjobb har inte bara mötts av jubel och glädje.

Fotbollsstjärnans tidigare Juventus-tränare Fabio Capello, 77, är kritisk mot hans nya jobb och säger att han är förvirrad efter beskedet.

– Ska han vara på Milanello? Ska han prata med spelarna? Vad kan han göra? ”Ibra” är en smart man som kan ha en nyckelroll i vissa situationer men när han återvände till Milan gjorde han det som spelare. Han var i omklädningsrummet och kunde påverka där, säger Capello i en intervju med Sky Sport Italia enligt Aftonbladet.

Fabio Capello fortsätter kritiken med att säga att han tror att AC Milans tränare Stefano Pioli kan påverkas negativt av Zlatan Ibrahimovics nya roll.

FOTO:

– Med det här beskedet förstår man inte om han ska vara i omklädningsrummet, om han ska hjälpa Pioli eller om det här draget för att få in ”Ibra” i Milan kan bli negativt för Pioli, vars ledarskap kan försvagas, säger Capello.

Annons