TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Zlatan Ibrahimovics fräcka fråga till David Lagercrantz

15 jan, 2022 
ZLATAN IBRAHIMOVIC, DAVID LAGERCRANTZ
Zlatans första självbiografi sålde som smör och han berättade allt för David Lagercrantz som hade i uppgift att skriva boken. Men när David och Zlatan träffades för första gången blev han en aning nervös...
Annons
David Lagercrantz ord om samarbetet med Zlatan Ibrahimović: "Fruktansvärt nervöst"Brand logo
David Lagercrantz ord om samarbetet med Zlatan Ibrahimović: "Fruktansvärt nervöst"

Zlatan Ibrahimovic, 40, är en av Sveriges mest kända personer och samtidigt en historisk spelare inom fotbollsvärlden.

Sedan ungefär 20 år tillbaka har han haft Helena Seger, 51, vid sin sida och tillsammans har de sönerna Maximilian, 15, och Vincent, 13. Just nu bor Zlatan i Milano medans Helena och barnen bor i Stockholm. Det här är första gången under hela Zlatans karriär som han är åtskild från sin familj.

Zlatans karriär har gått som på räls de senaste åren och det är faktiskt inte bara på fotbollsplanen han gör succé. 2011 släppte han sin första bok Jag är Zlatan Ibrahimovic. Sedan kom boken Jag är fotboll och nu i slutet av år 2021 kom boken Adrenalina – mina okända berättelser. I vår kommer även filmen Jag är Zlatan ut på bio där malmökillen Granit Rushiti, 21, spelar Zlatan.

David Lagercrantz om att skriva boken med Zlatan

Men den boken som det kanske blev mest uppståndelse kring var den första självbiografin Jag är Zlatan som skrevs av David Lagercrantz. Boken sålde 500 000 inbundna ex då innan jul. Då skrev David till Zlatan att det var helt otroligt, men Zlatan var inte förvånad.

Annons

– Den sålde lika mycket som vi visste att den skulle göra, sa Zlatan då lite kaxigt till David.

När David fick frågan om att skriva boken med Zlatan var det inga frågor om saken utan han tackade ja direkt.

David är en av stjärnorna i årets säsong av Stjärnorna på slottet och nu berättar han mer om den ärofyllda uppgiften.

– Att spökskriva böcker? Nej det är inget för mig. "Men det är Zlatan" säger de. Eh jaha jo men det är något annat, förklarar David under hans dag i Stjärnorna på slottet.

Zlatans ikoniska uttryck under årens lopp

Under årens lopp har Zlatan minst sagt underhållit svenska folket med diverse uttryck som gått till historien. Det var bland annat när han fick frågan om vad flickvännen Helena fick när de förlovade sig som Zlatan svarade:

”Vad hon fick? Hon fick Zlatan.”

Även den gången när det stod klart att han lämnar det franska laget PSG så sa Zlatan något uppseendeväckande:

”Jag kom som en kung, lämnade som en legendar.”

Annons

Men dessa uttalanden är inte det enda som gjort Zlatan till den ikonen han är. Det är nämligen inget fel på hans självförtroende och under årens lopp har han bland annat kallat sig själv för Carl XVI Guztaf. Samt lagt upp en bild med drottning Silvia med bildtexten Zweden.

Men Zlatans roliga smeknamn för sig själv slutar inte där. Han benämner sig också ofta som "lejon" eller "gud". Och detta var något som David Lagercrantz fick uppleva när han träffade Zlatan för första gången.

– När jag skulle träffa Zlatan så var jag så jävla nervös. Och så vände han sig emot mig och tittade på mig och sa såhär: "David tror du på gud?", förklarar David i Stjärnorna på slottet.

David fick panik och visste inte riktigt vad han skulle svara. Han ville ju inte svara fel. Så han fick fram orden "eh jag vet inte riktigt".

– Då tror du inte på Zlatan heller!, svarade Zlatan då.

FOTO: TT, SVT

Annons