LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Malin Berghagens ånger efter orden till sin mamma Barbro ”Lill-Babs”

14 jan, 2022 
Döttrarna till Lill-Babs.
Barbro "Lill-Babs” Svensson fick ha sin familj nära under sin sista tid i livet.
Men en sak ångrar dottern Malin Berghagen Nilsson – nämligen en sak hon sa till sin mamma.
– De kan jag känna fortfarande, att ”åh varför behövde jag säga det?”, säger hon i Carina Bergfeldt.
Annons
Malin Berghagens ånger sista tiden med Lill-Babs på sjukhuset: "Varför behövde jag säga det?"Brand logo
Malin Berghagens ånger sista tiden med Lill-Babs på sjukhuset: "Varför behövde jag säga det?"

Den folkkära artisten Barbo ”Lill-Babs” Svensson var älskad av många och har en minst sagt imponerande karriär bakom sig. Under åren levererade hon stora hits som Leva livet, En tuff brud i lyxförpackning och Är du kär i mej ännu, Klas Göran.

Men under våren 2018 nåddes svenska folket av den tragiska nyheten att hon somnat in, 80 år gammal. Efter sig lämnade hon sina tre döttrar Malin Berghagen, 55, Kristin Kaspersen, 52, och Monica Svensson, 66, och de har många gånger skrivit och uttalat sig om saknaden efter sin mamma.

Hyllningen på namnsdagen

Nyligen skrev Malin om sin mamma på Instagram, då hon hade namnsdag. Likaså hade hennes dotter det, Linn Berghagen Nilsson.

”Idag är det Barbros dag och två personer som är nära mitt hjärta har varit i mina tankar hela dagen. Min mamma och min dotter Linn Berghagen Nilsson. Båda heter Barbro”, förklarar Malin Berghagen på sina sociala medier samtidigt som hon gör klart att hon under dagen hängt med en vän som gett henne ett litet livstips.

Annons

”Idag har jag haft äran att arbeta med min vän Mikael och han är den som i mitt liv myntat uttrycket ‘Kärlekens vänlighet’ Det är bland det vackraste jag hört och jag tänker på det så ofta nu när vi skriver boken om mamma. För om det är någon som verkligen utövade kärlekens vänlighet var det mamma. Och Linn bär inte bara sin mormors namn utan även hennes goda hjärta och omtanke. Så älskade Linn och älskade mamma grattis på namnsdagen! Jag älskar er!”

Döttrarna skriver en bok om sin mammas liv

Nu har hennes tre döttrar börjat författa en bok som går under namnet Vår mamma Lill-Babs som kommer skildra artistens liv. Detta var de på plats om för att prata om hos Carina Bergfeldt på SVT.

Det är under samtalet kring deras mammas sista tid i livet som Malin berättar en hjärtskärande sak: några ord hon ångrar att hon sa där vid sjukhussängen.

– Jag fick tala om för mamma att hon antagligen inte kan göra sommarturnén. Då fick vi berätta att Towa Carson behöver hoppa in istället för henne.

Annons

Malin Berghagens ånger: ”De kan jag känna fortfarande”

– Då hände något, de slocknade något i henne, den där extra lilla kraften som hon hade.

Malin fortsätter:

– De kan jag känna fortfarande, att ”åh varför behövde jag säga det?” Kunde hon inte bara fått tro att hon skulle få gigga?

Kristin lägger då en tröstande hand på sin syster och säger:

– Du sa ju också att hon kommer komma tillbaka och att hon kommer äga.

FOTO: SVT

Annons