robinson 2023

Zeki Demir tvingas lämna Robinson efter regelbrott – TV4 svarar

Robinson 2023

I måndagens avsnitt av Gränslandet utbryter ett bråk mellan Zeki Demir och Dennis Boelius som resulterar i att Zeki tvingas lämna programmet – nu svarar TV4.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson Marcus Edensky om den stora bluffen i Robinson
0:40

Efter reklamen: Robinson Marcus Edensky om den stora bluffen i Robinson

(0:40)

Slå på ljud

Efter en rykande duell under söndagens avsnitt av Robinson 2023 var det Dennis Boelius, 42, som fick lämna Lag Nord och bege sig till Gränslandet, där de utröstade från Robinson kan tävla om en chans tillbaka.

Det är till en början god stämning när Dennis ansluter till Gränslandet, där Camilla Widing, 52, Zeki Demir, 46, och Elin Ambrosiani, 40, redan befinner sig. Något som inte håller i sig speciellt länge.

Bråket mellan Dennis Boelius och Zeki Demir i Gränslandet

Zeki verkar redan från start besviken över Dennis ankomst då han och Fabian Turkalj, 56, kom bra överens på ön. Senare in i avsnittet, när deltagarna inte filmas, eskalerar ett bråk i vattnet. När kamerorna sedan når fram till stranden hörs en skrikandes Zeki och Dennis syns liggande på rygg i sanden.

–Jag hör en duns sen skrik och sen vänder jag mig om och då ligger ju Zeki ovanpå Dennis och ska slå honom. Och han är väldigt nära, han är väldigt arg, säger Camilla i programmet.

Även Dennis är chockad över incidenten och menar att Zeki redan bestämt sig för att spela hotfull och försökte rubba Dennis genom att brotta ned honom och hota med knytnävsslag.

– Jag fattar inte vad som hände. Jag är helt såhär, jahopp, här ligger jag, säger Dennis.

Zeki har en helt annan bild av situationen och menar att Dennis provocerade honom.

– Hade jag velat slå Dennis då hade jag gjort det, vem hade kunnat hindrat mig, han var under mig. Jag bara släppte, gick och satte mig åt sidan, säger Zeki.

Situationen uppstod när kamerateamet var på rast och därför är det stora delar av incidenten som inte syns i programmet. Vilket TV4 förtydligar i ett mejl till Hänt.

"De inblandade deltagarna och vår personal var inte på samma plats på stranden när händelsen startade. Det var först en bit in i incidenten som personal noterade vad som skedde och sprang då snabbt till platsen.", skriver Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4 för Robinson, i ett mejl till Hänt.

Strax därefter kommer programledaren Anders Lundin till Gränslandet och berättar att en person fått lämna ön på grund av regelbrott.

TV4:s svar – därför skickade produktionen hem Zeki Demir från Robinson

När Hänt når TV4 kan de berätta hur säkerheten egentligen ser ut på ön och vilka åtgärder som tas i dessa situationer.

"Att inte vara våldsam eller hotfull är ett ansvar alla som är på plats på Robinson har. Det är ytterst ovanligt att det händer och skulle det eskalera har vi säkerhetspersonal på plats på produktionen. Våra deltagares säkerhet är högsta prioritet. Vi gör allt vi kan för att Robinson skall vara en miljö där man kan känna sig säker mot våld och hot.", skriver Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4 för Robinson, i ett mejl till Hänt och fortsätter:

"När en deltagare brutit mot våra regler kring våld och hot så finns bara ett alternativ och det är att lämna programmet. Det är aldrig acceptabelt."

Hänt har varit i kontakt med både Dennis Boelius och Zeki Demir, som har olika syn på incidenten.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN