LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Yogagirl-Rachels känga efter Schulmans hån: "Skitsnack"

25 feb, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Hannah Widell och Amanda Schulman diskuterade nyligen Rachel "Yoga girl" Bråthéns sätt att se på sin kommande förlossning. De delade ut en del anklagelser mot henne och nu har Rachel själv svarat på kritiken som de öste ut.
Annons

I förra veckans avsnitt av “Fredagspodden” diskuterade systrarna Amanda Schulman, 36, och Hannah Widell, 41, förlossningar. I diskussionen kom de in på Instagram-stjärnan Rachel “Yoga girl” Bråthén, 28, och hennes kommande förlossning efter att Amanda läst en intervju med henne. 

– Då läser jag och fattar precis vart hon är någonstans i livet. Men den enda gången när man är typ visare än en yogaguru det är ju när man har fött barn, och hon har inte det.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hon såhär att hon ser fram emot förlossningen och hon ser fram emot att möta smärtan i hennes yoga-tänk, säger Amanda.

Hannah börjar skratta och fyller på sin systers berättelse med:

– Hon kommer föda stående på händer!

Systrarna pratar om att Rachel är naiv inför förlossningen, och vill att hon ska sluta med tänket att “allt ska vara så naturligt” och istället inse att man behöver hjälp.

– Hon gav kritik till att man ska ha många sköterskor under en förlossning, säger Amanda.

Annons

– Det säger man bara som yogainstruktör och förstföderska, i kombination, svarar Hannah direkt och fortsätter:

– Grejen är såhär, att hålla på och snoka om saker som man inte vet. Om det här hade varit Yogagirls tredje barn och hon hade haft två fantastiska förlossningar innan. Ja då kan jag förstå. Men att säga såna saker innan man vet någonting.

De poddande systrarna menar på att man ska vara tacksam för den hjälp man som kvinna erbjuds idag under en förlossning.

Och att det ena inte ska vara bättre än det andra. Att man inte är starkare för att man väljer att inte ta emot hjälp, snarare tycker de att man är stark som vågar erkänna sin rädsla.

Nu har “Yoga Girl” med sina två miljoner följare valt att kommentera påhoppet från systrarna på sin Instagram:

”Vad andra människor tycker om mig är inte min sak. Men jag bryter min regler nu. Det är mycket skitsnack nu hos människor som har åsikter om hur jag vill föda mitt barn. I Sverige tycker man att jag är en grottmänniska som planerar att föda hemma och nu är det några kända kvinnor som gör narr av mig i sin podcast. De vrider på mina ord och försöker förminska min resa.”

 

Hon ger svar på tal och uttrycker tydligt sina känslor:

”Jag är så besviken på dessa vuxna kvinnor som hoppar på mig utan anledning (ni vet vilka ni är). Jag blir väldigt ledsen när jag ser bitterheten sippra ur det som brukade vara en inspirerande plattform. Nästa gång ni vill lägga ord i min mun föreslår jag att ni helt enkelt bjuder in mig till podcasten och då delar jag gärna med mig.”

”Jag känner mig kränkt, men ännu mer motiverad att göra saker på mitt eget sätt.”

När Hänt kontaktar Hannah Widell och Amanda Schulmans pressansvarige Daniel Redgert så svarar han att de inte sett Rachels svar på Instagram. Och att de ej vill kommentera det.

FOTO: Ibl / Instagram

Annons