LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hannah & Amanda startar modellagentur – för alla storlekar och etniciteter

18 feb, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Äntligen! Hannah Widell och Amanda Schulman startar en normbrytande modellagentur – där modeller i alla storlekar och etniciteter är välkomna.
Annons

Medieprofilerna Hannah Widell, 41, och Amanda Schulman, 36, driver bolaget Perfect day media där de redan gör podcaster, böcker, tv-program, klädmärken och mycket mer. Nu startar systrarna också en helt ny modellagentur med namnet Lily & Jack. Tanken med agenturen är att den ska bryta normerna mot hur en modell “ska” se ut – och i stället värva och erbjuda modeller i alla storlekar, former och etniciteter.

Idén kom efter att profilerna själva haft svårigheter med att boka modeller i större storlekar till sitt märke Daisy Grace. Hannah Widell menar också att det är viktigt att bryta dagens skönhetsideal.

– Vi har genom vår podcast och andra projekt sett på väldigt nära håll hur skönhetsideal direkt kan länkas till ångest och psykisk ohälsa. Det måste få ett stopp och det tror vi att många i branschen håller med oss om, säger Hannah till Hänt.

Lily & Jack har redan värvat flera profiler till sin satsning, däribland Felix Sandman, 18, från schlageraktuella gruppen FO&O, kroppsaktivisten Cassandra Klatzkow, 29, och podcastprofilen Olivia Gateau, 19. Samtidigt letar de just nu efter fler modeller och uppmanar personer i alla storlekar och ursprung att söka sig till dem.

Annons

– Vi letar efter alla storlekar och etniciteter. Vi har inga begränsningar varken för vikt eller längd. Det enda vi vill är att de som söker känner sig bekväma framför en kamera och har tiden till att vara med, säger Michaela Hamilton, agenturchef för Lily & Jack, och fortsätter:

– Vi har själva märkt hur svårt det är att boka modeller som inte faller inom ramarna för idealet. Eftersom vi ser ett ständigt behov att vidga spektrat av människor representerade inom mode och reklam startade vi därför Lily&Jack som aktivt kommer arbeta för att representera olika typer av modeller och därför bättre spegla hur samhället faktiskt ser ut.

Kroppsaktivisten Cassandra Klatzkow var en av de första modellerna att presenteras när Jack & Lily slog upp portarna under fredagen och hyllar initiativet.

– Det kändes väldigt självklart för mig att säga ja när jag fick frågan, då jag verkligen tycker det är en stor brist på representation av större kroppar i den svenska modevärlden. Personligen passar det mig också väldigt bra just nu då jag har bestämt mig för att våga gå utanför min comfort zone och göra saker jag inte gjort tidigare, säger hon till Hänt.

Foto: IBL, Instagram

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons