Yoga Girls kontroversiella val – äter sin moderkaka

Rachel "Yoga Girl" Bråthén har velat göra sin förlossning så naturlig som möjligt sedan start. Och nu fortsätter hon i samma spår, nästa sak på hennes lista är att äta upp sin moderkaka.

Den 10 mars fick Rachel “Yoga Girl” Bråthén28, och maken Dennis Schoneveld sitt första barn. En liten flicka som ska heta Lea Luna. Innan förlossningen pratade Rachel öppet på sina sociala medier om att hon ville föda hemma, naturligt utan smärtstillande. Men efter att bebisens huvud fastnade så slutade det med att hon fick föda på sjukhus. På sin Instagram skriver hon:

“Fortfarande en naturlig födsel utan smärtstillande och lika lugn och fin som jag hade velat ha hemma.”

LÄS OCKSÅ: Dramatiska förlossningen – Yoga Girl tvingad till sjukhus

Men trots att hon fick föda på sjukhus så fortsätter hon i det naturliga spåret, hon har nu bestämt sig för att äta sin moderkaka och hon delar med sig av det hela på sin Instagram.

– Nu ska mamma jag göra något galet, jag vet inte om jag kan säga det till er för jag vill inte att alla på internet ska bli tokiga men idag så återfuktar vi min moderkaka, säger hon och fortsätter:

– Ni får tycka att jag är galen, det är okej.

På Instagram-stories delar hon med sig av hur hon ska gå till väga för att äta sin moderkaka. Hon vill inte visa hur det ser ut när hon tillagar den, men hon berättar steg för steg och låter hennes följare ta del. Hon berättar att de ska tillaga den på det traditionella sättet, de ska torka den och dela upp den i kapslar och alltså inte äta den rå.

– Om du tänker på det så har moderkakan bevarat din bebis liv i nio månader, det är den mest naturliga saken i hela världen. Jag har verkligen velat återfukta den och sen kapsla den hela tiden, man gör piller av den och sen tar man några piller om dagen. Det är inte blodigt eller galet äckligt, säger hon och fortsätter:

– Att äta moderkakan är en enorm energiboost, det minskar risken för förlossningsdepression och balanserar humöret. Människor är det enda djuret som inte äter sin moderkaka direkt. Och det är det enda köttet som kommer ur livet och inte ur döden.

Hon berättar dock att hon haft problem med att hitta någon på ön som kan hjälpa henne med tillagningen. Istället har hon bestämt sig för att tillaga den själv med en kompis.

LÄS OCKSÅ: Yogagirl-Rachels känga efter Schulmans hån: ”Skitsnack”

 Foto: Instagram