LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Dramatiska förlossningen – Yoga Girl tvingad till sjukhus

14 mar, 2017 
Lina Linnros
Rachel ”Yoga girl” Bråthén ville ha en hemmaförlossning. Så blev det inte. Bebisen huvud fastnade och de var tvungna att föda på sjukhus.
Annons

10 mars fick Rachel ”Yoga girl” Bråthén, 28, och maken Dennis Schoneveld sitt första barn. En flicka som vägde 4 170 gram och var 51 cm. Hon ska heta Lea Luna.

Sedan tidigare har Rachel berättat att hon velat ha en hemmaförlossning utan smärtstillande. Något som Amanda Schulman och Hannah Widell tagit upp i sin podd.

Men det blev inte som Rachel ville. Efter 18 timmar av förlossningsarbete hemma var hon tvungen att åka till sjukhuset då bebisens huvud satt fast i bäckenet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Att föda henne är det mest utmanande och kraftfulla jag någonsin upplevt i mitt liv,” skriver Yoga Girl och fortsätter:

“Hennes huvud satt fast och kom inte längre ner. Jag öppnade mig inte mer än 4 cm (trots jätte intensiva sammandragningar som höll i under 2,5 min och kom bara sekunder efter varandra). Efter att ha gett mer än jag någonsin gjort slutade det med att vi fick föda på sjukhuset, fortfarande en naturlig födsel utan smärtstillande och lika lugn och fin som jag hade velat ha hemma.”

Rachel skriver också att hon själv fick ta emot barnet och pappa Dennis fick klippa navelsträngen.

“Jag fick dra ut henne själv under de två sista krystvärkarna. Hon kom ut med ögonen öppna pigg och lugn, och tittade tyst omkring sig. Som om hon gjort det några gånger innan.”

Foto: IBL

Annons