LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Yoga girls ilska efter missen – stoppas från att rösta

07 sep, 2018 
Yoga girl rasar mot systemet
Rachel Brathen, känd som Yoga girl, rasar nu mot Sveriges system. Efter att hon bott utomlands i 10 år har hennes svenska medborgarskap, utan hennes vetskap, upphört och hon har där med ingen röst i valet.
Annons

Rachel Brathen är känd som Yoga girl världen över och hennes liv som yoga-geni på Aruba följs av över två miljoner personer på Instagram. I tio år har hon bott utomlands, men hon har alltid behållt sitt svenska medborgarskap – tills nu.

Hennes medborgarskap har upphört helt utan hennes vetskap, med anledning att hon har bott utomlands i tio år. Hon har där med förlorat sin rösträtt. Nu rasar hon mot Sveriges system i samband med det stundande valet, och det faktum att ingen informerat henne om det hela.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hon är extra upprörd över att hon inte får lägga en röst då hon anser att den i det här valet är viktigare än tidigare.

Som en svensk boende utomlands borde jag fortfarande ha kvar min rätt till att rösta och det faktum att landet är fyllt av människor som tänker rösta på ett öppet rasistiskt parti betyder att min röst är viktigare nu än någonsin”, skriver Rachel i ett argt inlägg på Instagram.

Annons

Hon uppmanar sina följare att rösta för det som hon står för och vad som är viktigt för henne, för ett samhälle som värderar oss alla lika.

Jag kan inte rösta, men det kan ni”, skriver hon.

Hon avslutar med att påpeka att hon hoppas på att hon kan göra sin röst hörd bland sina följare trots att hon inte kan rösta i valet, och på så sätt ändå kunna påverka.

Jag önskar att jag kunde rösta i helgen. Jag hoppas att jag fortfarande kan göra min röst hörd.”

FOTO: Ibl, Instagram

Annons