LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Vikingarna-profilerna tar avstånd från varandra – detaljen ändrar allt

17 feb, 2024 
Anders Engberg är en av medlemmarna i Vikingarna och de står varandra väldigt nära.
Men när det kommer till att umgås på det privata planet ser det helt annorlunda ut.
– Vi hörs väl av lite då och då, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här stämmer Lasse Stefanz in i skönsång innan Allsång på SkansenBrand logo
Här stämmer Lasse Stefanz in i skönsång innan Allsång på Skansen

Anders Engberg, 72, är en av Sveriges mest omtyckta artister och tillsammans med ex-hustrun Lotta Engberg, 60, hade de stora framgångar på 80- och 90-talet. De var verkligen dansbands-Sveriges ”it-par”.

Sedan dess har mycket hänt. Lotta är ju fortfarande aktuell i olika sammanhang, men Anders ser man desto mindre av. Han är dock fortfarande en arbetande musiker och spelar ibland saxofon på skivinspelningar. Dessutom spelar han gärna med Vikingarna.

Anders Engberg om hälsan: ”Jättebra”

När Hänt når Anders är han precis hemkommen från en vecka i fjällen och han är på strålande humör.

– Jo det är jättebra. Det är väldigt bra, jag har inget att klaga på egentligen. Så länge man är frisk och står på benen så är livet roligt.

Annons

Du är frisk och kry med andra ord?

– Ja än så länge iallafall!, säger Anders och skrattar.

2024 är ett stort år för Vikingarna. De har lite inplanerade konserter men det speciella är att det blir deras allra sista gång som de kommer spela på dansbandsveckan i Malung.

– Det blir väl sista spelningen i Malung, så är det. Det är väl definitivt spikat då. Det är ju en ära att få ta det som det nu är tänkt då, det blir skitkul, förklarar Anders för Hänt.

Därför umgås inte Vikingarna privat – detaljen avgör

I nuläget kan man se att Vikingarna har fyra spelningar i schemat som är officiella. Men Anders tror att det nog kommer bli fler än så, bara att de inte är kommunicerade än.

Men med det sagt så ska man ju inte sticka under stol med att det kan gå ett tag emellan spelningarna, speciellt på grund av att de bor i olika städer.

Hinner ni ses någonting privat?

– Nej men vi bor ju på olika ställen, det är nästan ingen som umgås privat. Vi hörs väl av lite då och då men det är inte mer än så. Vi bor på olika ställen allihop i bandet och det klart att man har mer kontakt med vissa och andra lite mindre, förklarar Anders för Hänt och fortsätter:

– Men du vet, var och en har sitt privatliv och det här, va. Men sen träffas man och spelar och har skitkul. Då är det som att det var fem minuter sen. Det är himla kul.

FOTO: Jeppe Gustafsson/Shutterstock, Karin Törnblom/TT

Annons