Vem är Maja Francis? Här är allt du vill veta om artisten

Maja Francis

Artisten Maja Francis är högaktuell med ny musik och nu står hon snart på Liseberg-scenen, när hon gästar Lotta på Liseberg. Men vem är egentligen Maja och vad har hon gjort tidigare? Hänt reder ut!
Slå på ljud

Artisten Maja Francis är artisten som ofta och gärna klär sig i rosa. Efter en personlig depression är hon nu tillbaka inom musiksvängen. Och i år har hon fått sig en plats på scen på Lotta på Liseberg som sänds på TV4.

Tillsammans med artister som Lili & Susie, Victor Crone, Loa Falkman, Wiktoria och LOVA ska Maja alltså uppträda och sjunga allsång med de goa göteborgarna.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Artisten Maja Francis – så gammal är hon och ursprung

Maja Francis är 35 år gammal och kommer från Ängelholm. Maja är sondotter till sångerskan Thory Bernhards.

Som 20-åring kom Maja till Stockholm och togs om hand av ingen mindre än Marie Fredriksson.

– Hon och hennes familj tog mig under sina vingar när jag flyttade till Stockholm, när jag var 20 typ. Jag hade ingen där direkt, jag hade Maries systerson som jag kände väl. Men det var typ den enda jag hade och så.

– Jag hjälpte dem hemma med lite grejer och så hjälpte de mig. Jag hade många fina stunder med henne.

Maja fick faktiskt den stora äran att sjunga under Maries minnesstund i Göteborg.

Maja Francis finns på Youtube

Maja Francis har jobbat med musik i 15 år. 2015 debuterade hon med singeln Last days of dancing. Hennes första låt som hon släppte på Youtube kom för fyra år sedan, närmare bestämt 2017, som hette Saved by the summer.

Sedan dess har hon fortsatt skriva musik med bland andra artister som Veronica Maggio.

– Veronica tog verkligen min hand när jag ramlade ihop förra gången. Hon hjälpte mig att tro på mig själv och hitta min röst. Vi skrev mycket ihop och nu när jag har skrivit mycket själv så är det som att jag hade nog inte vågat det om hon inte pushat för det.

– Hon var lite storasyster-figur, har Maja tidigare sagt i Nyhetsmorgon.

Maja Francis på Instagram – så heter hon där

För den som gillar drömlikt och rosa innehåll så bör man ta en titt på Majas Instagram-konto. Där heter hon @wherearetheunicorns och hon har över 7000 följare.

Just nu är Maja aktuell med ny musik, faktum är att hon, i september, släpper ett helt album som heter A pink soft mess. Något som verkligen kännetecknar Maja är att hon älskar rosa och klär sig ofta i rosa nyanser.

Låten Anxious angel – det betyder texten

När Maja gästade Nyhetsmorgon i vintras berättade hon om hur låt-texten till den nya låten Anxious angel kom till.

– Den handlar om ångest och jag hade väldigt mycket ångest i en period och då kände jag mig så sjukt ensam. Ångesten ljuger också för mig och typ säger att man är det. Så jag skapade liksom någon slags kompis, som blev en liten ängel, säger hon och fortsätter:

– Och jag kände att hon inte bara var änglalik och ljus, hon va också lite skev och lite trasig, någon jag kan relatera till.

Andra låtar som är med i det nya albumet är låtarna This woman's work och Pms party, och Fasching.

Maja Francis mamma och pappa

Maja växte upp i skånska Ängelholm tillsammans med sin mamma och pappa. Maja Francis är bokstavligt talat uppvuxen omgiven av musik. Pappa Thorgny, vars synthgrupp en gång var förband åt Europe tror hon, drev i flera år en skivbutik mitt i city, på en tvärgata till Storgatan.

I en intervju med Bjäreliv har Maja berättat att hennes föräldrar är mycket goda vänner med sångerskorna Jill Johnson och Jenny Silver.

– Jag har känt båda sedan jag var liten, via mina föräldrar. De är kvinnor jag sett upp till, som gått sin egen väg. Men jag hade nog blivit artist och skrivit låtar även om jag inte haft dem i min närhet, sa hon till tidningen.

Maja Francis har varit gift med en amerikan

Mitt under flytten till Stockholm och under starten av hennes karriär blev Maja kär i en amerikansk gitarrist och flyttat med honom till USA – Nashville och Maine.

De gifte sig och skrev musik ihop medan Maja pendlade fram och tillbaka till Sverige. Äktenskapet visade sig dock inte vara för evigt och Maja återvände då till Stockholm och hon kände sig väldigt låg.

Hur som helst ordnade det sig till slut. Veronica Maggio fanns ju där och de återupptog samarbetet. Vid den tidpunkten vände allt och Maja fick börja göra saker hon bara drömt om. Hon fick då uppträfa på festivaler, hon sjöng i Globen och uppträdde i På spåret.

På måndag tar hon ton i allsångsprogrammet Lotta på Liseberg. Lotta på Liseberg sänds på måndagar klockan 20:00 på TV4.

LÄS OCKSÅ: BEBISLYCKA! Familjen annorlunda-profilen har fått sitt femtonde barn

LÄS OCKSÅ: Jack Vreeswijk svårt sjuk – berättar om tuffa kampen: ”Så jävla ont”

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jonas Lindkvist/DN/TT

SENASTE NYTT!