LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Vem är Maja Francis? Här är allt du vill veta om artisten

08 jul, 2021 UPPDATERAD 26 okt, 2022
Maja Francis
Artisten Maja Francis är högaktuell nu när hon gästar Så mycket bättre. Men vem är egentligen Maja och vad har hon gjort tidigare? Hänt reder ut!
Annons
Molly Hammar: Egna orden om Benjamin Ingrossos stöd inför Så mycket bättre: “Inte så…”Brand logo
Molly Hammar: Egna orden om Benjamin Ingrossos stöd inför Så mycket bättre: “Inte så…”

Artisten Maja Francis är artisten som ofta och gärna klär sig i rosa. Efter en personlig depression är hon tillbaka inom musiksvängen starkare än någonsin.

Under karriären har hon uppträtt på Allsång på Skansen, sjungit på nobelfesten och är just nu med i Så mycket bättre.

Men vem är kvinnan klädd i rosa?

Artisten Maja Francis – så gammal är hon och ursprung

Maja Francis är 36 år gammal och kommer från Ängelholm. Maja är sondotter till sångerskan Thory Bernhards.

Som 20-åring kom Maja till Stockholm och togs om hand av ingen mindre än Marie Fredriksson.

– Hon och hennes familj tog mig under sina vingar när jag flyttade till Stockholm, när jag var 20 typ. Jag hade ingen där direkt, jag hade Maries systerson som jag kände väl. Men det var typ den enda jag hade och så.

Annons

– Jag hjälpte dem hemma med lite grejer och så hjälpte de mig. Jag hade många fina stunder med henne.

Maja fick faktiskt den stora äran att sjunga under Maries minnesstund i Göteborg.

Maja Francis finns på Youtube

Maja Francis har jobbat med musik i 15 år. 2015 debuterade hon med singeln Last days of dancing. Hennes första låt som hon släppte på Youtube kom för fem år sedan, närmare bestämt 2017, som hette Saved by the summer.

Sedan dess har hon fortsatt skriva musik med bland andra artister som Veronica Maggio.

– Veronica tog verkligen min hand när jag ramlade ihop förra gången. Hon hjälpte mig att tro på mig själv och hitta min röst. Vi skrev mycket ihop och nu när jag har skrivit mycket själv så är det som att jag hade nog inte vågat det om hon inte pushat för det, berättade Maja tidigare för Nyhetsmorgon och fortsatte:

Maja Francis när hon uppträdde innan Veronica Maggio konsert 2016.
Maja Francis sjunger på Stockholms stadion innan Veronica Maggios konsert år 2016.

– Hon var lite storasyster-figur.

Maja Francis på Instagram – så heter hon där

För den som gillar drömlikt och rosa innehåll så bör man ta en titt på Majas Instagram-konto. Där heter hon @wherearetheunicorns och hon har i skrivande stund 9 134 följare.

Annons

Låten Anxious angel – det betyder texten

När Maja tidigare gästade Nyhetsmorgon berättade hon om hur låt-texten till den låten Anxious angel kom till.

– Den handlar om ångest och jag hade väldigt mycket ångest i en period och då kände jag mig så sjukt ensam. Ångesten ljuger också för mig och typ säger att man är det. Så jag skapade liksom någon slags kompis, som blev en liten ängel, säger hon och fortsätter:

– Och jag kände att hon inte bara var änglalik och ljus, hon va också lite skev och lite trasig, någon jag kan relatera till.

Andra låtar som är med i det nya albumet är låtarna This woman's work och Pms party, och Fasching.

Maja Francis mamma och pappa

Maja växte upp i skånska Ängelholm tillsammans med familjen bestående av sin mamma och pappa. Maja Francis är bokstavligt talat uppvuxen omgiven av musik. Pappa Thorgny, vars synthgrupp en gång var förband åt Europe tror hon, drev i flera år en skivbutik mitt i city, på en tvärgata till Storgatan.

Annons

I en intervju med Bjäreliv har Maja berättat att hennes föräldrar är mycket goda vänner med sångerskorna Jill Johnson och Jenny Silver.

– Jag har känt båda sedan jag var liten, via mina föräldrar. De är kvinnor jag sett upp till, som gått sin egen väg. Men jag hade nog blivit artist och skrivit låtar även om jag inte haft dem i min närhet, sa hon till tidningen.

Maja Francis pojkvän

Mitt under flytten till Stockholm och under starten av hennes karriär blev Maja kär i en amerikansk gitarrist och flyttat med honom till USA – Nashville och Maine.

De gifte sig och skrev musik ihop medan Maja pendlade fram och tillbaka till Sverige. Äktenskapet visade sig dock inte vara för evigt och Maja återvände då till Stockholm och hon kände sig väldigt låg.

Hur som helst ordnade det sig till slut. Veronica Maggio fanns ju där och de återupptog samarbetet. Vid den tidpunkten vände allt och Maja fick börja göra saker som hon drömt om. Hon fick då uppträda på festivaler, sjöng i Globen och uppträdde i På spåret.

I dagsläget verkar maja inte ha någon relation. Hon bor tillsammans med en Johannes sedan fem år, men vad det är för typ av relation, vet vi inte i nuläget.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jonas Lindkvist/DN/TT

Annons