LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Vem är Magiska boken i Masked singer 2023 – ledtrådar och gissningar

31 mar, 2023 
Magiska boken
Sveriges mest hemlighetsfulla program är tillbaka, nämligen Masked singer Sverige 2023.
Här är alla ledtrådar om vem Magiska boken kan vara!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avslöjas kungligheten i Masked SingerBrand logo
Här avslöjas kungligheten i Masked Singer

TV4:s Masked singer Sverige är underhållningsprogrammet där svenska kändisar tävlar i sång - utklädda till olika figurer.

Tittarna får alltså inte veta vem det är under masken, utan det är upp till panelen att försöka lista ut endast utifrån kändisarnas sångröster. Inte förrän deltagarna åker ut ur tävlingen får de ta av sig sin mask.

Panelen som ska bedöma den tredje säsongen av Masked singer består av Pernilla Wahlgren, 55, Nour El Refai, 35, Felix Herngren, 56, och Måns Zelmerlöw, 36.

Vem är Magiska boken i Masked singer Sverige 2023? Alla ledtrådar

En av deltagarna som är med och tävlar gömmer sig under Magiska boken-masken. Här är alla ledtrådar vi fått om Magiska boken.

Avsnitt 1

Magiska bokens egna beskrivning:

– Det var en gång en saga om mig, den magiska boken. Här finns något för alla. Jag är väldigt bred i min repertoar. Vanligast är svart och vitt. Jag kan också innehålla berättelser om guld och silver, med lite stänk av blodrött. Jag som magisk bok måste hitta rätt ton som fungerar.

Annons

– Ibland skriver jag till och med ner i min dagbok om tonen inte blir tillräckligt levande. I min bok kan man sikta mot stjärnorna upp i himlen. Ibland kan jag upplevas dramatisk, men jag vill göra det på mitt sätt. Det får ju inte bli för många otäcka berättelser, det finns andra böcker om sånt men jag kan sträcka mig till att berätta historier om helt vanliga tjuvar och om tjuvaktiga fåglar.

– Ibland blir jag sugen på att sjunga och då kan jag plocka fram min sångbok med lite äldre melodier. Varför inte den uppiggande sången om både nyttiga piller och avlägsna släktingar. Jag kan innehålla det mesta som ni förstår, men även jag behöver ibland en detaljer instruktion.

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: – Det är kanske någon som skriver skräckhistorier. En författare, eller en person som läser mycket böcker. En person som skriver mycket krim. Malin Persson Giolito.

Felix Herngren: – Camilla Läckberg tänker jag direkt.

Annons

Måns Zelmerlöw: – Ulf Lundell, han skriver dagbok ju. Har hon varit med i sikta mot stjärnorna? Jag tänkte att det är Elizabeth Höglund men det är de inte. Jag säger Shima Niavarani!

Pernilla Wahlgren: – En all-around artist tänker jag då. Men vad gör Claes Elfsberg där? Det lät som Anna Bok. Men jag slänger upp en gissning på Vanna Rosenberg.

Låt:

Miss Li - Instruktionsboken

Möjliga ledtrådar:

Claes Elfsberg, Skator, dansarna hade tekoppar som märken på kläderna.

En sista ledtråd:

En pride-flagga där det står ”Party till soluppgång” och VIP-pass.

Magiska boken säger:

– Nour var festtågets dragplåster, jag har inte hakat på lika många gånger.

Känner du Nour?, frågar David.

– Vi hade vår chans, men det stod inte skrivet i stjärnorna. Det är ingenting jag har sjungit ut om.

– När det kommer in Pride-flaggor så kan det vara så att jag och Magiska boken har festat ihop på Patricia som är ett härligt ställe för alla unga queers, säger Nour.

Annons

Avsnitt 3:

Magiska bokens egna beskrivning:

– Som liten bok var jag knappast en rebell, de flesta tyckte jag var lite deppig och blyg. Det pajade lite min självbild. Min pappa såg jag inte så ofta hemma, men däremot syntes han ibland i andra sammanhang, och det var ju en konstig känsla.

– Men jag vande mig. Själv gjorde jag succé när jag dansade med självaste djävulen, det finns något gripande i storyn om livets skuggsidor. Genom åren har jag ändrat omslag, jag passar i guld men gör mig minst lika bra i prickigt.

– Men jag trivs bäst i öppna marker där jag bara kan få vara mig själv. Som ni hör har jag många ord som behöver komma ut, ska vi slå upp sångböckerna på sida 50? En riktigt bra sång kan gärna ha ett himmelskt tema, kanske something just like this?

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: Skulle kunna vara Stina Wollter.

Felix Herngren: Rösten passar in med Cornelia Jakobs. Däremot lutar ledtrådarna mot Sanna Lundell.

Annons

Måns Zelmerlöw: Jag drar till med Keyyo.

Pernilla Wahlgren: Min gissning blir Sarah Dawn Finer för boken sjöng väldigt bra.

Låt:

The Chainsmokers & ColdplaySomething just like this

Möjliga ledtrådar:

Meat Loaf, Edward Scissorhands, familjebild, kändispappa, polissirener, står i en gränd, tjuvar, klänningar, siffran 50.

En sista ledtråd:

Tre påståenden om Magiska boken där två stämmer och ett är falskt.

Påstående nummer ett: Jag har vunnit kristallen.

Påstående nummer två: Jag har varit med i ett pop-band.

Påstående nummer tre: Jag har hånglat med Persbrandt.

Avsnitt 5

Magiska bokens egna beskrivning:

– Förutom stjärnor, naturen och monster, är jag fascinerad av familjerelationer. Man kan inte bara måla över sitt ursprung. Det är inte alltid en dans på rosor att hänga med familjen, då och då måste jag dra i handbromsen och säga stopp, nu måste jag få vara ifred.

Jag vill ju stå i centrum, och det är lite tråkigt när familjen knäcker uppmärksamheten från mig, mitt trick: jag håller andan en stund och försöker dyka upp igen. Lite oväntat liksom. För att bli en 2.0 version av sig själv måste man ibland simma mot strömmen och våga gå emot normen. Nu när jag får stråla vill jag sjunga om en pappa som ingen glömmer.

Annons

– Att tävla på bästa sändningstid är något jag är van vid, både på och bakom scenen. Mitt trick är att andas, ta det dag för dag och repa tills varje bokstav sitter perfekt.

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: Felicia Jankell

Felix Herngren: Helen Sjöholm, Regina Lund

Måns Zelmerlöw: Regina Lund, Marika Carlsson

Pernilla Wahlgren: Felicia Book

Per Andersson: Sanna Lundell

Låtar:

1. GeminiMio min mio

2. The Jackson 5ABC

Möjliga ledtrådar:

Skådespelarna från Bonusfamiljen, ett barn, Anna Book, havet, panflöjt, piano, hjärta.

En sista ledtråd:

I ett bibliotek, Magiska boken läser boken Skilsmässan skriven av Moa Herngren.

– En fin bonus är att systern till familjemedlemmar jag känner har skrivit den här. Det är en riktig stjärnfamilj.

– Den innehåller allt från stories om Karlavagnen till att jag nästan var med i PH. Eller åtminstone berätta storien om paradiset.

Avsnitt 7

Alla tävlande får träffa en annan känd person som de står väldigt nära. Magiska boken får träffa Peter Jöback.

Annons

– Alltid lika trevligt att få fira jul, fast det snart är juli. Känns lite som att komma hem, nästan som att man får nåt religiöst i blicken. Eller hur?, säger Peter.

– Ja det kan jag hålla med om, det är ändå mitt modersmål även om det inte riktigt var mitt format, säger magiska boken.

Vi har varit med om mycket du och jag, kommer du ihåg när du var olyckligt kär i mig fast jag var så elak. Jag vill inte dra upp några gamla spöken, men det var rysligt av mig att förföra dig med vacker poesi, säger Peter.

– Ja tänk att vi ändå förblivit så goda vänner efter det. Det är tur att jag är bra på att vända blad, säger magiska boken.

– Tänk vad du inspirerar mig, jag har ju också prövat på det du gör idag, visat flera sidor. Men du är en bok med väldigt många titlar, fler än många vet om, säger Peter.

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: Anja Lundqvist

Felix Herngren: Helen Sjöholm

Måns Zelmerlöw: Petra Nielsen

Annons

Pernilla Wahlgren: Vanna Rosenberg

Låt:

AgnesHere comes the night

Möjliga ledtrådar:

Jul, Big Ben, glögg, sand, Farsta, Oscarsgalan

Avsnitt 7

Magiska bokens egna beskrivning:

– Den här resan har bokstavligen varit helt fantastisk . Jag har bläddrat tillbaka och hittat sidor hos mig själv och skrivit nya kapitel. Jag måste erkänna att jag har njutit när panelen har recenserat mig. När jag tävlar kan det verkligen spåra ur, men jag försöker tänka att det är roligt, trots att man inte vinner guld.

Jag är van att bli behandlad som en drottning, och trivs med att vara stjärnan på slottet. Mitt nästa mål är att erövra sked singer tronen, och jag kommer ge allt och lite till för att ta mig till finalen. Tommy körberg och jag planerar att fullständigt förtrolla er.

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: Leila Lindholm

Felix Herngren: Elaine Paige

Måns Zelmerlöw: Martina Haag

Pernilla Wahlgren: Vanna Rosenberg

Annons

Låt, sjunger med Tommy Körberg:

Celine Dion & Tommy Körberg Beauty and the beast

Möjliga ledtrådar:

Sett pappa på tv, galler, porslin, teservis

En sista ledtråd:

En present som Magiska boken ger till Nour, i är det rosa fjädrar och glowsticks.

Avsnitt 9

Magiska bokens egna beskrivning:

– Privat och på jobbet är jag självmedveten och något av en perfektionist. Den magiska boken har påmint mig om att jag inte behöver ta allt så seriöst. Min största utmaning under den här resan har varit att inte låta som jag brukar. Jag verkar ha lyckats med att förvirra panelen.

– Ikväll kommer alla att se vem jag är, och jag har fortfarande många bokstäver som jag inte visat för er. Att stå i en final känns otroligt, för mig skulle masked singer pokalen symbolisera det jag lärt mig under den här resan. Att tro mer på mig själv och sätta mig själv i första rum oftare. Nu när jag känner mig som en på miljonen, vill jag visa er allt jag kan.

Annons

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: Rakel Molin

Felix Herngren: Petra Mede

Måns Zelmerlöw: Helena Bergström

Pernilla Wahlgren: Vanna Rosenberg

Låt:

Lady GagaThe edge of glory

Möjliga ledtrådar:

Tv, dramaten, Melodifestivalen

En sista ledtråd:

Inne i Magiska bokens omklädningsrum.

Felix hittar en paj, discokula, glitter, toalettpapper. En ”to do list” där det står köpa mjölk och ringa Kajsa Herngren.

Fler gissningar:

Sussie Eriksson

Här har vi samlat alla ledtrådar för deltagarna i Masked singer 2023

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

Annons