LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Vem är Fågelskrämman i Masked singer 2023? Ledtrådar och gissningar

31 mar, 2023 
Fågelskrämman i Masked singer
Sveriges mest hemlighetsfulla program är tillbaka, nämligen Masked singer Sverige 2023.
Här är alla ledtrådar om vem Fågelskrämman kan vara!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avslöjas kungligheten i Masked SingerBrand logo
Här avslöjas kungligheten i Masked Singer

TV4:s Masked singer Sverige är underhållningsprogrammet där svenska kändisar tävlar i sång - utklädda till olika figurer.

Tittarna får alltså inte veta vem det är under masken, utan det är upp till panelen att försöka lista ut endast utifrån kändisarnas sångröster. Inte förrän deltagarna åker ut ur tävlingen får de ta av sig sin mask.

Panelen som ska bedöma den tredje säsongen av Masked singer består av Pernilla Wahlgren, 55, Nour El Refai, 35, Felix Herngren, 56, och Måns Zelmerlöw, 36.

Vem är Fågelskrämman i Masked singer Sverige 2023? Alla ledtrådar

En av deltagarna som är med och tävlar gömmer sig under Fågelskrämman-masken. Här är alla ledtrådar vi fått om Fågelskrämman

Avsnitt 1

Fågelskrämmans egna beskrivning:

– Det är jag som är Fågelskrämman. Jag kan väl erkänna att jag tycker att det är lite roligt att skrämmas, men det är bara en fasad, så skyll inte på mig om ni inte kan sova om natten. Mitt jobb är att skrämma bort fåglar, och jag tar det på största allvar.

Annons

– Fördelen med att jag verkligen gillar att vara ute och känna solens gyllene strålar värma ansiktet, plocka mask och fiska öring, de är livet på ett halmstrå. Fåglar är inte så lättskrämda nuförtiden, så jag experimenterar lite på hemmaplan. En genomtänkt uppfinning större än statyn på Rhodos och kan skrämma livet ur en fiskmås. Jag borde ha blivit civilingenjör.

– Jag jobbar i olika positioner som jag har gjort, allt från ledarskap till galenskap. Jag kan också gilla både skvaller och lögner och man kan säga att jag ljuger så bra, så jag har fått pris för det. Med hjälp av en trollformel ska vi få varenda fågel att flyga sin kos.

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: Mandelmanns! Ser ni att det står carpe diem där bak? Lucky number seven. Ledtrådarna säger mig att det är någon som bor i USA. Noomi Rapace, Alicia Vikander. Sen slog det mig vem det var – Peg Parnevik.

Felix Herngren: Någon som har kommit på sjunde plats. Jag tror att det är skådespelerska som sjunger sjukt bra och har väldigt mycket komisk timing. Jag tänker på häxan surtant - Katrin Sundberg.

Annons

Måns Zelmerlöw: Gröna fingrar! Ingenjör, rätt så klipsk ändå. Kom inte Bengtzing sjua? Elisabeth Andreassen. Eller kan det vara Ingela ”Pling”?

Pernilla Wahlgren: Linda Bengtzing. Jag tänkte Lena Philipsson men det här lät inte som henne. Jag fick känslan av att det är någon äldre. Jag tar en vild gissning på Maria Lundqvist.

Låt:

Patty Cake - I put a smell on you

Möjliga ledtrådar:

Jobbar ute på fält, staty på Rhodos, ledarskap, en pokal med nummer sju.

En sista ledtråd:

David klär ut sig till präst och Fågelskrämman ska bikta sig.

– Hjärtat. Vi måste prata om den största hemligheten, säger Fågelskrämman.

– Det är något med hjärtat alltså, jag är ju präst ingen läkare, säger David.

– Jag har levt i synd, men ibland måste man gå över gränsen. Jag ville att min saga skulle få ett lyckligt slut, och att rättvisa skipas, säger Fågelskrämman.

Fler gissningar:

Sanne Salomonsen, Sofia Helin.

Avsnitt 3:

Fågelskrämmans egna beskrivning:

– Egentligen gillar jag fåglar och där jag växte upp hade vi både ankor och göss på trädgården. Det var ett förfärligt galande inomhus också, men man vände sig. I skolan hade vi utedass och fick äta lunchen vid bänkarna.

Annons

– Jag var i särklass och lyssnade nästan aldrig på vad läraren sa. Jag drömde om att få spela blockflöjt i skolan, men vi hade inte råd, så jag spelade mest allan. Eller åtminstone ganska nära. Jag har alltid varit kvick som en vessla men med åren lärde jag mig att det också är viktigt att pausa.

– När man är vass och snabb behöver man inte vara rädd för några vargar såklart. Men det kittlar lite i magen nu när jag ska sjunga en truddilutt och jag hoppas att min sång blir utan fallgropar, annars blir allt helt bananas.

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: Jag tror att det är Nanne Grönvall.

Felix Herngren: Gudrun Schyman

Måns Zelmerlöw: Eva Rydberg

Pernilla Wahlgren: Britt Ekland men det kan också vara Malin Åkerman.

Låt:

Malou PrytzBananas

Möjliga ledtrådar:

”Carpe diem”-skylt, lada, katten + musen = 2000, matematik, retas med klasskompisarna, blockflöjt, fattig, pengar, danska flaggan, 1945, vargar.

Annons

En sista ledtråd:

Tre påståenden om Fågelskrämman där två stämmer och ett är falskt.

Påstående nummer ett: Manusförfattaren för Friends bjöd ut mig och ville semestra med mig på Island, jag tackade nej.

Påstående nummer två: Jag har vunnit fem guld i min gren.

Påstående nummer tre: Jag har haft en fling med David Hellenius.

Avsnitt 5

Fågelskrämmans egna beskrivning:

– Det är något visst med att få umgås över gränserna. Jag rör mig ganska lätt i både slott och koja, och hittar alltid en utväg ur båda. Det är rena rama cirkusen varje gång jag flyttar, och visst kan man bli lite ding dong av att flytta så mycket men jag är riktigt bra på det.

– Hela 15 gånger har min post blivit eftersänd. På varje ny plats fyller jag på mina matförråd, köper lite karameller och kanske byter ut en och annan kroppsdel. Men när jag är hemma åker clownmasken av. Visst värnar jag om mitt privatliv men det är också något visst med att vara två. Mitt mål i livet nu är att ta det lite lugnare längs vägen och jobba mindre, det är verkligen på tiden.

Annons

– Jag har vunnit några guld under min karriär, men att ta tagit mig så här långt i den här tävlingen, det får mig att sväva av lycka. Bokstavligen. Titta upp mot himlen så ska ni få se.

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: Rakel Molin

Felix Herngren: Suzanne Reuter

Måns Zelmerlöw: Ann-Louise Hanson

Pernilla Wahlgren: Hannah Graaf

Per Andersson: Linda Bengtzing

Låtar:

1. Från musikalen The wizElse on the road

2. Petra MarklundHänderna mot himlen

Möjliga ledtrådar:

Slott, svärd, kunglig död, flyttar ofta, Kina, matbutiken Ica, mat på extra-pris, masker, får, tvåsamhet

En sista ledtråd:

Fågelskrämman är i en butik och letar efter något till Pernilla.

– Jag är på desperat jakt efter en tomte. Jag vill ge lite kärlek till fina Pernilla.

– Nej, nej, det där är inte tillräckligt högtidligt för Pernilla. Det här är inte rätt lokal för vad jag söker. Tack och adjö.

Här hittar du alla ledtrådar för deltagarna i Masked singer 2023

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

Annons