ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Världsartisten gömde sig bakom Sjöjungfrun i Masked Singer – därför tackade han ja

13 maj, 2022 
Felicia Hovryd
Sjöjungfrun fick i fredags lämna Maskerd Singer Sverige 2022.
Bakom masken gömde sig ingen mindre än en världsartist.
I en intervju med Hänt avslöjar Sjöjungfrun nu hur det kommer sig att han tackade ja till programmet.
Annons
Pernilla Wahlgren om misstanken till familj och vänner – under inspelningen av Masked SingerBrand logo
Pernilla Wahlgren om misstanken till familj och vänner – under inspelningen av Masked Singer

Sveriges största gissningslek Masked Singer Sverige är nu tyvärr över för Sjöjungfrun. Expertpanelen, som består utav Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren, gissade hejvilt på många olika personer.

Trots ledtrådar och gissningar som Izabella Scorupco, Måns fru Ciara Zelmerlöw, Tone Sekelius och många fler så lyckades inte panelen lista ut vem som gömde sig under masken.

Chocken var total när masken lyftes och man fick se att ingen mindre än artisten Yohio lurat hela panelen.

Yohio om medverkan i Masked Singer: ”självklart”

När Hänt pratar med Yohio berättar han om när han fick förfrågan om att vara med i programmet.

– Jag var fortfarande i Japan när jag fick förfrågan och jag hade faktiskt inte sett första säsongen. Jag visste vad det var men hade inte sett något eftersom jag inte har svenska kanaler i Japan. Så jag kollade upp det och tyckte det var en väldigt rolig och speciell idé så jag tänkte “självklart”. Jag är ju ganska van att klä ut mig så det kändes naturligt på något sätt, säger Yohio.

Annons

Vad var den största utmaningen i Masked Singer?

– Min största utmaning var att försöka gå in i två roller samtidigt, det var inte att jag bara skulle spela en karaktär utan även ett annat kön. I år hade jag nog en av de svåraste uppgifterna av oss, men jag gick in för det, säger Yohio.

Det var inte bara att hålla sin identitet hemlig som var svårt, även kostymen hade sina svårigheter.

– Jag hade högklackat under för att få en mer kvinnlig hållning. Det var en riktigt utmaning för den där kostymen sitter väldigt tajt och att ta sig runt på scen utan att riktigt kunna röra sig var svårt. Sen ser man extremt dåligt i den där masken, jag såg inget neråt eller i mitten så man såg som en fisk bara åt sidorna.

Lurade hela panelen att Sjöjungfrun var en kvinna

Yohio berättar att han trodde att panelen skulle ta att Sjöjungfrun inte var en kvinna, men panelen fortsatte trots det att slänga in gissningar på olika kända kvinnor. Endast två manliga gissningar kom, nämligen Christer Lindarw och Jean-Pierre Barda.

Annons

– I första avsnittet hade jag ju ingen aning om hur de skulle tänka, men de gissade på massa snygga tjejer. Och jag tycker själv att jag har en ganska manlig röst när jag sjunger och första låten jag sjöng var inte speciellt hög i tonart. Så jag tänkte “nej de kommer ta att det är en kille på en gång”, men det gjorde de inte, säger Yohio till Hänt.

Ett av de bästa minnena från Masked Singer säger Yohio var när Måns fick svettas lite.

– Det jag tyckte var roligast var när Måns blev lite nervös när de börjar prata om att det kan vara hans fru, något ex eller någon han har dumpat. Det var lite kul att se att han blev genuint stressig. Jag stod där och tänkte “om du bara visste vem som glömde sig här bakom”, säger han och skrattar.

FOTO: TV4

FOTO: TV4

Annons