ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Varför sitter Aron Anderson i rullstol? Därför är han rullstolsburen

16 mar, 2022 
Aron Anderson dansar i Let's dance 2022
Äventyraren och idrottaren Aron Anderson är en av deltagarna i Let's dance 2022.
Men Aron föddes inte med en funktionsvariation och har inte alltid varit rullstolsburen.
Annons
Därför hoppade Calle Sterner av Let’s dance – nu bryter han tystnadenBrand logo
Därför hoppade Calle Sterner av Let’s dance – nu bryter han tystnaden

När det blev offentligt vilka deltagare som medverkar i Let's dance 2022 så visade det sig att en namn på listan av alla kändisar var föreläsaren, äventyraren och inspiratören Aron Anderson, 34. I tävlingen dansar han ihop med proffsdansaren Jasmine Takács, 34.

Vad är Aron Anderson känd för?

Aron Anderson är en äventyrare och idrottare som har en hel del på sin meritlista. Bland annat så var han den första personen någonsin som bestigit Sveriges högsta berg Kebnekaise i rullstol, vilket han gjorde tillsammans med äventyraren Johan Ernst Nilson. Året var 2013 och efter det har idrottskarriären gått spikrakt uppåt.

På sin meritlista har Aron bland annat en medverkan i hela fyra Paralympics i tre olika sporter, han har dessutom åkt Vasaloppet hela sex gånger, skidat till Sydpolen och simmat över Ålands hav. Ja, listan är verkligen lång!

Aron Anderson och Jasmine

Varför sitter Aron Anderson i rullstol?

Aron Anderson föddes inte med en funktionsvariation. I ung ålder drabbades han av cancer, vilket han opererades för vid nio års ålder. Under operationen så skadades nerver till benen, vilket resulterade till att han förlorade sin tidigare fulla funktion i benen.

Annons

Därefter har Aron använt sig av rullstol. Han tog ett beslut tidigt att rullstolen inte skulle stoppa honom, utan istället ville ha utforska vilka möjligheter den kunde ge honom.

Aron Anderson om att inspirera andra med sin medverkan i Let's dance

Aron är spänd inför sin medverkan i Let's dance 2022 och är glad att han får möjligheten att inspirera andra.

– Jag har fått så många meddelanden från både barn, men även kanske också framförallt föräldrar som säger att de har barn med funktionsnedsättning. Så fint för de att kunna se någon med funktionsnedsättning som gör det här, säger Aron Anderson till Hänt i en intervju och fortsätter:

– Och liksom, uppskattningsvis 15 procent av världens befolkning lever med någon typ av funktionsnedsättning. Så jag tänker att det är viktigt att visa att man kan göra saker även om man har funktionsnedsättning.

Let's dance 2022 har premiär den 19 mars klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4, Anders Wiklund/TT

Annons