ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Marcus Birro om Lasse Berghagens hälsotillstånd: ”Haft en del kontakt”

25 sep, 2023 
Lasse Berghagen och Eva
Lasse Berghagen har vaknat efter nedsövningen.
Nu kommer vännen Marcus Birro med en uppdatering om hans hälsa.
”Lasse har verkligen varit i dödsskuggans dal”, skriver Marcus till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem sånger med Lasse Berghagen du kanske missatBrand logo
Fem sånger med Lasse Berghagen du kanske missat

I början av september gjorde Lasse Berghagen, 78, en operation på en hjärtklaff som ledde till komplikationer. Sedan dess har han legat nedsövd på sjukhuset för att organen skulle återhämta sig genom vila.

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu, berättade döttrarna Malin Berghagen och Maria Berghagen för Aftonbladet när de gick ut med en första uppdatering om Lasses hälsa.

Annons

Lasse Berghagen är vaken efter nedsövningen – dottern Malin om situationen

Under helgen kom en ny uppdatering gällande den folkkära artisten. Dottern Malin kunde då bekräfta att Lasse vaknat efter nedsövningen. Malin som senaste veckan varit i Grekland förklarade på sin blogg att hon och sjukhuspersonalen haft en tät dialog.

”Varje dag tar de (sjukvårdspersonalen reds anm) telefonen till hans öra och jag har stått ute i havet och pratat alla minnen han och jag haft här tillsammans med Eva och Maria. Han har hört vågorna, jag har beskrivit dofterna och han har reagerat med närvaro och tacksamhet”, skriver Malin på sin blogg och fortsätter:

”Varje dag har de omkring honom glädjande berättat hur vårt samtal och mina beskrivande ord fått honom att lysa upp för att sedan somna igen. Orden ”ring i morgon igen Malin för det är verkligen bra för honom” får mig alltid berörd”.

Nära vännen Marcus Birro om samtalen med Lasses fru Eva Berghagen

Nu väljer även en av Lasses vänner att bryta tystnaden om Lasses mående. Marcus Birro, 51, fick härom året hedersuppdraget att skriva Lasses självbiografi, sedan dess har de varit goda vänner. I ett nytt inlägg på Instagram skriver han nu om Lasses tillstånd.

Annons

”Älskade vän! Lasse är nu vaken. Resan tillbaka till livet fortsätter”.

När Hänt når Marcus berättar han om sin relation till Lasse idag samt att han haft kontakt med Lasses fru Eva Berghagen sedan uppvaket.

”Vi har haft en hel del kontakt sedan boken. Lasse är en av få jag kallar vän nu för tiden. Och jag har haft kontakt med Eva i helgen. Lasse är långsamt på väg till livet”, skriver Marcus i ett meddelande till Hänt.

Han fortsätter:

”Jag talade länge med Eva igår. Lasse har verkligen varit i dödsskuggans dal men just nu, och det är viktigt att säga att det är just nu, så går det långsamt framåt. Lasse är en krigare, en kämpe. Hans kärlek till livet och människorna i detta liv är makalös. Jag upplevde det så klart dagligen under det år vi arbetade med boken men också efteråt, när han ringer för att uppmuntra eller fråga hur jag mår, eller när han hela tiden försöker se solen som krälar en bit ovanför stormmolnen, både bildligt och bokstavligen. Vet inte om ni såg mitt inlägg från när han sövdes ner, det blev viralt på ett sätt jag aldrig upplevt. Det är vackert att bli påmind om vilken oerhörd kärlek Lasse har bland människor i det här landet.”

Lasse och Marcus
Foto: TT

FOTO: TT

Annons