ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Vad händer om julvärlden blir sjuk? SVT bekräftar Babben Larssons ersättare

15 dec, 2022 
Babben Larsson
Babben Larsson har presenterats som årets julvärd i SVT.
Men nu avslöjar kanalen för Hänt att det finns en ersättare förberedd.
Här är krisplanen för vad som händer om Babben blir plötsligt sjuk.
Annons
Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julaftonBrand logo
Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julafton

Väntan var lång men härom veckan fick vi reda på att Babben Larsson, 66, fått det prestigefyllda uppdraget att vara julvärd i SVT. När Hänt träffade henne under pressträffen där det avslöjades berättade hon om vad tittarna kan förvänta sig av hennes julaftonssändning.

– Det blir ganska avspänt. Jag kommer prata med de som sitter och tittar. Jag kommer resonera om olika saker och ha gäster som jag pratar om julen med och så kommer jag ha en del musikaliska gäster, sa Babben Larsson då till Hänt.

Vad händer om julvärden blir sjuk? SVT:s okända krisplan

Men vad händer egentligen om julvärden blir sjuk i dessa förkylningstider. Finns det någon reserv eller hur ser krisplanen ut i det läget? Det förklarar Ulrika Lundgren-Borg, pressansvarig för julvärden, i ett mejl till Hänt.

”Ja, det finns en reserv om julvärden blir sjuk. Men vi kommunicerar inte vem det är”, skriver hon.

Hur väljs julvärlden? Sanningen om hemliga spelet bakom kulisserna

Varje år sedan Arne Weise gjorde sin sista sändning 2002 har SVT presenterat en ny julvärd. Men vem är det då som bestämmer vilken kändis som ska få det ärofyllda uppdraget? Så här förklarar Ulrika hur processen går till.

Annons

”Det är SVT:s programdirektör Eva Beckman som ansvarar för att hitta den allra bästa julvärden. Hon väljer utifrån vem hon tycker kan förmedla en varm känsla till hela svenska folket just detta år”.

I år var helt enkelt den bästa just Babben, hon har faktiskt fått frågan flertal gånger innan men då inte kunnat tacka ja. Men just i år gick schemat ihop bra för Babben som nu ska testa på att fira julen från tv-huset för första gången.

På juldagen blir det däremot ett firande med Babbens ex-make och hennes nya fästman. Tidigare har hon berättat om hur exet och den nya kärleken går ihop.

FOTO: TT

Annons