Artikeln innehåller reklamlänkar

Uppgifter: Oscar Enestad klar för Melodifestivalen 2019

Oscar Enestad ska sjunga om Cecilia Dahlbom i Melodifestivalen

Enligt uppgifter är Oscar Enestad, 21, klar för Melodifestivalen 2019. Aftonbladet skriver att han där kommer framföra en låt skriven om kampen för kärleken med flickvännen Cecilia Dahlbom, 50.

Om bara några månader är det dags för Melodifestivalen 2019, och nu kommer de första uppgifterna om vilka artister som kan vara aktuella för den direktsända schlagerturnén i SVT.

Enligt uppgiftslämnare till Aftonbladet ska den tidigare FO&O-medlemmen Oscar Enestad, 21, vara klar för Melodifestivalen.

Ifjol gjorde hans bandkollega Felix Sandman stor succé när han kom tvåa med låten Every single day. Och tillsammans tävlade de år 2017 i Melodifestivalen med bandet FO&O, men även om gruppen tog sig hela vägen till finalen så dominerades rubrikerna av Oscar Enestads relation med 28 år äldre flickvännen Cecilia Dahlbom.

Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet! (länk till Aller media shop)

– Det är så himla irrelevant och har ingenting med det här sammanhanget att göra, sa Oscar Enestad då till Hänt och fick stöd av vännen Felix Sandman:

– Det är tråkigt för vi vill att media ska fokusera på det vi gör, det är det vi gör som vi vill ska nå ut till folk. Det andra är inte så jäkla relevant.

Cecilia Dahlbom fanns dock troget vid sin pojkväns sida i kulisserna, men de vägrade de vid den tidpunkten att kommentera sin relation. Det var först under Elle-galan i januari 2018 som de till Hänt bekräftade att de var ett par.

– Vi har varit tillsammans i snart tre år och bott ihop i ett och ett halvt. Det är inget konstigt alls, vi trivs ihop, berättade Cecilia för Hänt.

Enligt Aftonbladets källor är det just kärleksrelationen med Cecilia som Oscar Enestad kommer att sjunga om i Melodifestivalen, och kampen för att få sina föräldrar att acceptera henne. En av raderna ska enligt uppgift till tidningen att lyda: “I love it, my parents don’t like it”. Låten ska ha skrivits före sommaren och förutspås bli Oscars första hit som soloartist.

Varken SVT eller Oscar Enestad har kommenterat uppgifterna, Aftonbladet hänvisar till den munkavel som alla inblandade är förlagda med fram tills Melodifestivalens presskonferens där alla artister presenteras.

LÄS OCKSÅ: Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom om sin relation

LÄS OCKSÅ: Cecilias, 49, oväntade ord till FO&O-Oscar – skriver öppet om sin kärlek

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!