Uppgifter: Let’s Dance stoppas

Alla deltagare och danspartners i Let's dance 2020
Efter misstankar om coronafall i produktionen kan Let's Dance komma att stoppas.
Detta efter nyheten om att alla deltagare kommer att testas för feber under inspelningarnas gång.
Annons

Under onsdagen avslöjar Expressen att TV4 tvingats sitta i krismöten då man upptäckt misstänkta fall av Corona i produktionen. Bland annat ska deltagaren och komikern Anders Jansson drabbats av feber skriver tidningen.

Annons

Samtidigt som TV4:s ledning snabbt var tvungna att kalla till ett akutinsatt möte på grund av sjukdomsfallet stoppades de andra deltagarna från sina dansträningar.

– Vi skulle ha repat klockan 10 men det flyttades till klockan 16, jag vet inte varför, säger deltagaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström, till Expressen.

Annons

Trots det ska varken deltagarna eller programmets jury, bestående av Tony Irving, Ann Wilson och Dermont Cemenger, fått någon information kring varför man valde att skjuta upp träningarna.

Tvingas ta tempen

Nyheten kommer efter att TV4 meddelat produktionen att samtliga inblandade kommer att behöva ta tempen innan de går in i Let’s Dance-studion. Till Expressen har även Fia Fång, exekutiv producent för Let’s dance, sagt att man från TV4:s håll gör allt för att hindra smittspridning inom produktionen.

– Vi följer de råd och rekommendationer som finns. All personal som kan utföra arbetet hemifrån gör det och de moment som behöver göras på plats, exempelvis inspelning av själva programmet utförs på plats med vissa förändringar. Exempelvis har vi ingen publik, sa hon då.

Annons

Hon berättade då också att man kommer att ta beslut från TV4:s håll  om att all personal som känner symptom kommer tvingas stanna hemma. Samtidigt som man uppmanar alla inblandade under inspelningarna att vara noga med att tvätta händerna.

Siw Malmkvist stoppas

Tidigare under månaden avslöjade TV4 även att man valt att stoppa Let’s Dance äldsta deltagare, Siw Malmkvist, 83, från att delta i programmet. Detta efter att Folkhälsomyndigheten gått ut med rekommendationen att alla människor över 70 bör hålla sig hemma.

”Det var inget lätt beslut eftersom jag så gärna vill vara med. Men nu måste vi alla följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra allt vi kan för att hejda smittspridningen”, skrev Siw efter beslutet i ett sms till Aftonbladet.

 

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…