Unga föräldrar-Liv Grenell ska bli mamma igen – så lever hon idag

Liv Grenell unga föräldrar
Exklusivt

Liv Grenell blev mamma när hon var 16 år.
Idag är hon 22 år gammal och väntar sitt tredje barn med en tredje pappa.
I en intervju med Hänt berättar Liv om sitt liv idag, efter Unga föräldrar, och hur det känns att bli mamma igen.
– Jag blev gravid på preventivmedel, säger hon till Hänt.

Liv Grenell, 22, medverkade i Unga föräldrar på TV4 tillsammans med andra par och ensamstående som delade med sig av hur det är vara ung förälder. I programmet berättade Liv hur det är att bli mamma som 16-åring. Idag är hon 22 år gammal och mycket har hänt sedan inspelningen.

I en intervju med Hänt berättar Liv nu om sin jobbiga uppväxt, resan till där hon är idag och om tillökningen i familjen – som inte var helt planerad.

Maja avslöjar ovanliga namnvalet till nyfödde sonen

Liv Grenell: ”Jag har varit inlåst i systemet sedan jag var två”

Liv beskriver att hon har en trasslig bakgrund, bland annat har hon bott hos en fosterfamilj och 16 år gammal blev hon gravid när hon var ute på permission från ett ungdomshem.

– Jag vara bara 16 när jag blev gravid, jag var egentligen på SIS. Där och då visste jag inte vem pappan var till min dotter, men idag vet jag. Jag bemöttes av en massa massa fördomar.

Liv minns att hennes problem startade i ung ålder.

– Jag minns att jag började agera utåt när jag var runt tolv, säger hon och fortsätter:

– Jag blev väldigt illa behandla och det ökade på mitt beteende, jag fastnade själv då i mer droger och självskadebeteende. Jag har varit inlåst i systemet sedan jag var två.

Liv Grenell har två barn med olika pappor – är gravid med tredje

Efter att Liv fått dottern Ellen flyttade hon till en egen lägenhet. Vid 18 års ålder fick hon sitt andra barn, sonen Kian.

Livs två barn Kian och Ellen.

FOTO: Instagram

– Jag älskar mina barn mer än allt annat. Ellens pappa var inte en del av hennes första tid i livet men nu träffar han henne varannan helg. Hon har en bra relation med sin pappa, det glädjer mig. Jag vill ju ändå att de ska ha en bra kontakt.

Nu väntas Ellen och Kian få ett syskon, Liv och nya pojkvännen Joel sedan tre månader tillbaka väntar barn. Det var inte planerat, då Liv blev gravid på preventivmedel.

– Jag hade p-plåster och gick över till p-piller på precis samma dag. Vid övergången måste min kropp reagerat och något måste blivit fel. Det var så det gick till helt enkelt.

Liv väntar barn med pojkvännen. De har varit tillsammans i tre månader.

FOTO: Instagram

Du nämnde att du var osäker på att behålla barnet?

– Ja det var jag, jag är 100 procent för abort. Men jag kände efter och tänkte att jag vet ju att jag vill ha många barn och jag tror Joel är rätt för mig, och om jag gör abort kommer jag ångra mig.

Vändningen i livet – vill hjälpa andra

Liv är idag utbildad undersköterska, hon har även en stor följarskara på Instagram där hon talar ut öppenhjärtligt om sitt liv, sina barns diagnoser, och sina tidigare erfarenheter på ungdomshem.

Målet är att plugga upp betygen för att sedan kunna bli antingen sjuksköterska eller veterinär.

– Jag pluggar nu, men är utbildad undersköterska. Lite oklart vad jag vill utbilda mig till senare, men jag tror jag kommer plugga till sjuksköterska eller veterinär.

Vad har du för drömmar?

– Joel och jag vill flytta till Norrtälje där jag bodde hos en fin fosterfamilj. Jag bodde där från att jag var två till att jag var 13 år, säger Liv Grenell och fortsätter:

– Sedan vill jag fortsätta att hjälpa andra, jag har hittat så många som relaterar till och med mig. Att jag är så öppen kan både vara hjälpande men också jobbigt. Jag föreläser redan, jag har varit aktiv i Ung och inlåst och medverkat i debattartiklar, poddar och dokumentärer. Jag skulle gärna vilja jobba med ungdomar.

LÄS OCKSÅ: Pontus Rosenborg blev pappa när han var 14 år – så lever han idag

LÄS OCKSÅ: Linn Bergs babylycka – första orden efter dotterns födsel

FOTO: Instagram: livgrenell99

SENASTE NYTT!