LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ulrika Jonssons talar ut om hatet mot Svennis – stridsyxan återupptas

12 jan, 2024 
Linn Seipel
Ulrika jonsson svennis
Cancersjuka Sven-Göran ”Svennis” Eriksson har max något år kvar att leva tror läkarna.
En som inte tagit nyheterna särskilt hårt är exet Ulrika Jonsson...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gunde Svans son Ferry svarar på frågan alla undrar över: ”Det är faktiskt sant”Brand logo
Gunde Svans son Ferry svarar på frågan alla undrar över: ”Det är faktiskt sant”

Den legendariske fotbollstränaren Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, 75, är allvarligt sjuk i cancer. Fotbollsikonen har under sin karriär varit förbundskapten för flera länder och tränat en mängd stora klubbar. Tillsammans kollegan och nära vännen Tord Grip har han också vunnit liga- och cuptitlar samt medverkat i flera VM- och EM-slutspel.

Det var i det senaste avsnittet av söndagsintervjun med P1, som Svennis berättade mer i detalj om hälsoproblemen.

– Alla förstår ju att jag har en sjukdom som inte är bra. Alla gissar att det är cancer och det är det, men jag får streta emot så länge det går, sa han då och utvecklade sitt svar:

– Jag vet väl på ett ungefär, att kanske i bästa fall ett år, i sämsta fall lite mindre, eller i bästa fall kanske ännu längre. De läkare som jag har... Du kan inte vara helt säker och säga den dagen och så vidare. Det är bättre att inte tänka på det.

Annons

Sven-Göran Erikssons kärleksliv – skilsmässan och otrohetsskandalen

Genom åren har Svennis inte bara benämnts i medier för sina framgångar inom fotbollen. Hans kärleksliv har också varit ett hett ämne. 1977 gifte sig Svennis med Anki Eriksson Graves, vem han också fick sina två barn, Lina och Johan Eriksson med. Deras relation höll i 18 år innan de valde att skilja sig.

– En av anledningarna var fotbollen, hon tröttnade på att flytta runt med mig, har Svennis tidigare berättat för Expressen. Han fortsatte:

– Och jag valde fotbollen först. Men Anki och jag har bra kontakt i dag.

Efter detta hittade Svennis kärleken på nytt – i två kvinnor samtidigt. En nyhet som täckte löpsedlarna världen över och till och med blev en dokumentär. Det handlade om affären med svenska Ulrika Jonsson, då han var tillsammans med den italienska juristen Nancy Dell’Olio.

Ulrika Jonsson bryter tystnaden om Svennis – hårda orden efter cancerbeskedet

Dokumentären Scandal: When Sven Scored with Ulrika släpptes under förra året, och i samband med det skrev Ulrika en färgstark krönika där hon anklagade den för att skilda händelsen felaktigt.

Annons

”När han för 20 år sedan bestämde sig för att förföra mig, så var han fortfarande ihop med Nancy Dell'Olio. Trots att han sa att han helt desperat försökte göra slut”, skrev Ulrika Jonsson i krönikan bland annat.

Än idag verkar incidenten vara sårig för Ulrika. I samband med att Svennis berättat om sin sjukdom lade hon nämligen upp en bild på sin Instagram med en aningen syrlig kommentar.

”Look at med being all young all that. So. PSA. I don't have anything to say about Sven. #nada. Not a decent person”, skrev hon till bilden som visade henne för många år sedan. Vilket betyder i princip:

”Titta på mig helt ung och så. PS. Jag har ingenting att säga om Sven. #nada. Inte en bra person”

Ulrika Jonssons bild som togs ned från Instagram
Skärmdump från Ulrika Jonssons Instagram, av Nyheter24.

Ulrika tog ned bilden efter några timmar.

FOTO: TT/Instagram

Annons