ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Ulrika Jonssons känga – efter dokumentären om affären med ”Svennis”

09 dec, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Ulrika Jonsson tar bladet från munnen – och kommenterar den famösa affären med ”Svennis”.
Ulrika Jonsson tar bladet från munnen – och kommenterar den famösa affären med ”Svennis”.
”Kvinnohatet är högst närvarande i fotbollens värld”, skriver hon själv i The Sun.
Annons
Ebba Busch (KD) ”Jag lider med alla företagare”Brand logo
Ebba Busch (KD) ”Jag lider med alla företagare”

Att Ulrika Jonsson, 55, och Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, 74, hade ihop det 2002 har få missat. Uppmärksamheten kring händelsen var enorm. Såpass omtalad att det gjorts en dokumentär om hela debaclet, med namnet Scandal: When Sven Scored with Ulrika.

I en krönika i brittiska The Sun går nu tv-profilen, till lika krönikör, Ulrika Jonsson till frontalangrepp mot dokumentären – men även ”Svennis” dåvarande flickvän Nancy Dell'Olio, som tv-profilen Lizzie Cundy.

”Jag använder termen "dokumentär" väldigt löst, eftersom den inte kan anses vara en, utan aktuella vittnesmål från någon av huvudkaraktärerna”, skriver Ulrika Jonsson och fortsätter sitt korståg mot dokumentären och kallar den för ”rent skräp”

Annons
Ulrika Jonsson, 55.

Upprörd över faktafel

En detalj Ulrika Jonsson hakar upp sig på är att Scandal: When Sven Scored with Ulrika ska vara full med faktafel. Beviset? Att i Sverige tar vi av oss skorna i hallen – inte utanför sovrummet, som dokumentären påstår.

”Det stämmer inte. Alla vet att man tar av sig skorna i hallen hemma hos mig. Till och med Sven vet det. Det är en svensk grej”, avslöjar Ulrika.

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, 74.

I den färgstarka krönikan Nancy Dell'Olio, 61, en rejäl känga.

”När han för 20 år sedan bestämde sig för att förföra mig, så var han fortfarande ihop med Nancy Dell'Olio. Trots att han sa att han helt desperat försökte göra slut”, skriver Ulrika Jonsson och anklagar Nancy Dell'Olio för att ha sugit sig fast på ”Svennis” som ett blötdjur.

Annons

Ulrika Jonsson om Lizzie Cundy: ”patetisk sexism”

En annan som får en smäll på fingrarna, är den brittiske tv-personligheten Lizzie Cundy, 54, som är med i dokumentären. Enligt Ulrika Jonsson sprider ”patetisk sexism” och att hon ”… aldrig talat med kvinnan. Men vad än som håller dig relevant, Lizzie”.

Lizzie Cundy har fått chans att ge tillbaka mot svenskan. I en intervju med Daily Mail

I en intervju med Daily Mail svarade Lizzie Cundy på Ulrikas kritik.

– Jag anklagade inte Ulrika för affären någonstans. Sven var den som var i en relation, inte Ulrika. Jag har varit i Ulrikas skor när någon har haft en affär med mig, säger Cundy till den brittiska tabloiden.

Foto: TT

Annons