LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ullareds miljonbonus ifrågasätts – därför skänker inte Morgan bort pengarna

25 jan, 2024 
Det har blivit dags för Ullared att dela ut den årliga bonusen till sina anställda!
Ullared- Morgan är känd för att skänka bort en del pengar – men så blir det inte i år.
– Det blev helvetes så rörigt så jag tycker nästan lite synd om mig sist, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ullared-Morgan om den stora familjelyckan: ”Allihopa har barn”Brand logo
Ullared-Morgan om den stora familjelyckan: ”Allihopa har barn”

Ullared är ett av Sveriges mest populära varuhus och folk vallfärdar från hela Sverige för att ta del av den ultimata shoppingen. Detta har ju därmed lett till en bra omsättning och då är det såklart A och O att de anställda får belöning för det.

Ullared har haft ett bonussystem de senaste 20 åren. Under de åren då tv-serien sändes var den på topp – sedan har det varierat lite. Men 2023 var ett riktigt rekordår och nu är det hela 20 miljoner kronor som ska fördelas till de anställda!

Bonusen har ju kommit nu!

– Ja, den blev ju väldigt bra. Vi fick ju en bonus på 9 kronor så jag har räknat ihop att det landar på 17 000, så efter skatt blir det väl en 12 000 extra som alla vi fastanställda får, lite mer kanske, säger Morgan Karlsson, 50, till Hänt.

Annons

Missnöjet bland de anställda – får inte lika mycket bonus som cheferna

Morgan är väldigt positiv till att bonusen finns, förklarar han för Hänt. Han tycker att det inte är mer än rätt att cheferna får lite mer – eftersom de har mer ansvar.

– Det är ju ett snack-ämne, man möter någon eller sådär och bara "vad fan ska du göra för bonuspengarna i år då? Ska du till Gran canaria eller ska du till Australien eller ska du byta bil?". Så jag tycker att det är roligt att vi har den, säger han till Hänt.

Men alla är dock inte lika nöjda som Morgan.

– Övercheferna och de andra cheferna har ju dubbel bonus och det är företaget som sätter bonusen så jag har ju inte med det att göra, säger han och fortsätter:

– Jag vet liksom att det kan irritera folk litegrann att cheferna har dubbel bonus. De som sitter ännu högre upp, i styrelsen, har ju trippel bonus.

Det ska Ullared-Morgan göra för bonuspengarna

Bonus-pengarna förväntas trilla in på kontot i samband med februari-lönen och det är alltid väldigt spännande att höra vad de anställda ska göra för pengarna.

Annons

Vad ska du göra för pengarna Morgan?

– Eh jaa.. Jag har faktiskt inga planer på något, jag har litegrann med mitt tak som ska målas om till sommaren. Sedan så har jag satsat lite grann i år så jag har bytt mitt kök till ett grått kök och nytt golv. Och så har jag satt in en luft vatten så jag har investerat ett par 100 000 och grejat, säger han och fortsätter:

– Sedan som jag skäms för, jag håller ju på mycket med placeringar och sådant där. Så mitt mål är väl egentligen att dubbla den så man kan säga att jag också har dubbel bonus nästa år.

Förra året berättade Morgan att han skänkte en del av pengarna till välgörenhet och forskning. Men så blir det nog inte i år.

– Ja det brukar jag ju göra... Men det blev helvetes så rörigt så jag tycker nästan lite synd om mig sist. Jag fick så jävla mycket papper så jag stod inte ut. Även fast jag skänkte till cancerfonden, hjärnfonden, psykiatrifonden och alltihop. Men jag får så in i helvetes mycket blanketter om att skänka till saker så jag tycker nästan det gått till överdrift, förklarar Morgan och tillägger:

– Jag har ju fått mycket tiggarbrev också från sådana här som det varit synd om. Men man kan inte skänka till alla, det går inte.

FOTO: Hanna Brunlöf Windell/TT, Hänt TV

Annons