LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Efter miljonregnet – Ullared-Morgan skänker bort pengarna

27 jan, 2023 
ULLARED-MORGAN KARLSSON
Gekås Ullared gick med rekordvinst under 2022 och det belönas – de anställda har nämligen fått en form av bonus!
Här talar Ullared-Morgan ut om vad hans pengar ska gå till.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ullared-Morgan om den stora familjelyckan: ”Allihopa har barn”Brand logo
Ullared-Morgan om den stora familjelyckan: ”Allihopa har barn”

Gekås Ullared är ett av Sveriges mest kända varuhus som dagligen lockar shoppingsugna gäster från hela landet. Men det har även kommit att locka många tv-tittare efter att realityserien Ullared började sändas 2009.

Programmet blev så populärt att det har kammat hem flera priset på Kristallengalan och under elva säsonger fick vi bland annat följa profiler som Ola-Conny Wallgren, Morgan Karlsson, Maritta Söderström och Gunnel Hyvönen.

Men de senaste åren har programmet legat på is och det verkar högst oklart om det blir fler säsonger i framtiden.

Ullared delar ut 14 miljoner i bonus till de anställda

Något som däremot är säkert är att Ullared går med vinst. Trots ekonomiskt osäkra tider kunde Ullared redovisa ett rekordresultat under 2022. De ca 1000 anställda får nu dela på en bonus på 14 miljoner kronor.

Annons

– Ja det är väl jätteroligt att vi fick en bonus. Vi hade ju förväntat oss att sälja lite mer men det lyckades inte riktigt. Då gick VD:n Patrik Levin och Thomas Karlsson ut med att de höjer den från 1,50 till 7. Så jag fick väl en 15 000 kronor in på kontot idag, berättar Morgan för Hänt.

Han tycker att initiativet med bonusar är strålande eftersom man både blir mer motiverad och det ger bra reklam för varuhuset.

– Sen är det lite skatt och sådana grejer. Men som sagt det var en väldigt fin gest. Man känner sig uppskattad och det blir en sporre. Och så är det ju det att det ger reklam för folk att komma hit och handla och veta att vi anställda mår bra. Och att man kan prata med oss och få god service, berättar han.

Rekordet var en lördag när de sålde för hela 48 miljoner kronor. Så självklart är en bonus alltid välkommet, även om Morgan har sitt på det torra. Han håller nämligen på med aktier också som går jättebra.

Annons

Det gör Ullared-Morgan med pengarna han tjänar

Nu berättar han för Hänt vad han gör med pengarna han får.

– De här pengarna vi har fått och eftersom det gått så bra med mina aktier så har jag skänkt väldigt mycket pengar. Jag har skänkt till dövas riksförbund och psykiatrifonden, för jag tycker väldigt synd om dem, förklarar Morgan och fortsätter:

– När jag jobbar på Gekås kom det en döv tjej och kramade om mig och då tänkte jag nej fy fasen vad synd det är om denna människa och sådant. Så därför har jag valt att skänka mycket av mina pengar.

Exakt vad bonusen nu ska gå till vet inte Morgan i nuläget. Även om han skänker stora summor så kan det även hända att han unnar sig själv saker ibland.

– Jag vet inte! Jag och en kollega har sagt att vi kanske ska bada på spa och bo på hotell i Varberg, men jag har inte bestämt mig än. Men som sagt var, jag har valt att skänka lite pengar till dem som kommer fram till mig och säger att de mår dåligt. Jag tycker jättesynd om människor som mår väldigt dåligt, säger han och fortsätter:

– Jag tror ju på en god gud så ger jag i ena änden så får jag nog tillbaka i den andra.

FOTO: DEROS ANDERS/Aftonbladet, Hänt

Annons