LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ullared-Morgan talar ut om skulden – struntade i allt: ”Jag får ingenting tillbaka”

22 mar, 2024 
Nu har det blivit dags att ta fram sina deklarationspapper och för Ullared-Morgan är detta alltid en ganska dyr historia.
Nu berättar han för Hänt om hur han tacklar det.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ullared-Morgan om den stora familjelyckan: ”Allihopa har barn”Brand logo
Ullared-Morgan om den stora familjelyckan: ”Allihopa har barn”

Morgan Karlsson, 51, fick sitt stora genombrott i tv-serien Ullared och tillsammans med bästa vännen Ola-Conny Wallgren, 60, gjorde de total succé.

Men sedan några år tillbaka har den älskade tv-serien dock legat på is och Ullareds-profilerna Morgan och Ola-Conny känner en sorg över det.

– Jag vill inte säga att det är påtryckningar från något håll. Men alla som har varit med hade tyckt det varit kul om det blev en fortsättning. Men det är ingen som jagar på i frågan. Jag upplever att Morgan och Ola-Conny hade tyckt det varit roligt, sa VD:n Patrik Levin i en intervju.

Ullared-Morgan om ekonomiska bakslaget

Att Morgan och Ola-Conny trivs i tv-rutan är något som är säkert. Men framför allt trivs de ju väldigt bra på sin arbetsplats, av flera anledningar. Det är bland annat roliga personalfester, billiga luncher och en årlig bonus som alltid är väldigt tacksamt.

Annons

Men nu när det ska deklareras är det lite tuffare för Morgan Karlsson på det ekonomiska planet.

– Jag har ju fastighet och fastighetskatt så jag brukar få mellan 10 000 och 14 000 kronor som jag måste betala tillbaka i restskatt. Men det vet jag om, så jag får ingenting tillbaka, jag har ingenting att dra av.

Har du med det i beräkningarna då?

– Ja jag vet ju om det i januari att jag alltid får den. Jag hade ju kunnat gå till Gekås lönekontor och be dem dra en femhundring varje månad för jag har haft det här påslaget i säkert 10-15 år. Men äh, jag gör det när jag ändå deklarerar. Då brukar det jämna till sig lite också med reseavdrag och sådär.

Så ska Morgan betala tillbaka sin skuld

Efter skatt på bonusen fick Morgan ut ungefär 14 000 kronor, vilket man kanske kan tro täcker restskatten perfekt. Men faktum är att det till och med blir pengar över.

– Vi fick ju det där bonus-tillägget på nästan 20 000 och då för att inte lura de anställda eller så, så är det en schablon-skatt på 60 på den, men man betalar ju bara 31 % i kommunalskatt. Så man brukar ju få tillbaka den på slutet också.

När man får restskatt kan man ju dela upp betalningarna till Skatteverket. Men där har Morgan sitt på det torra.

Hur ska du betala av det här?

– Nej det har ju inte jag gjort. Jag brukar göra en engångsbetalning där på mellan 5000 och 8000 eller vad det legat på, säger han och tillägger:

– Man kan ju dela upp det, men jag, alltså jag ska inte skryta med att jag har massa pengar. Men jag har så pass mycket pengar att jag kan betala det med en gång.

FOTO: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT, Discovery+

Annons