Ullared-Morgan Karlsson om Farmen, kärlekslivet och framtiden

Morgan Karlsson, Anna Brolin och Hans Wincent.

Här berättar Ullared-Morgan med egna ord om framtiden!
✔︎ Oväntade beskedet om TV4-succén Farmen – vändningen efter vägran.
✔︎ Avslöjar – därför vill han inte träffa ny flickvän: ”Vill slippa”.
✔︎ Stora livsförändringen: ”En tankeställare”.
Är Anna Brolin smartare än en Farmen-deltagare?
Slå på ljud

Det är två år sedan Ullared slutade spelas in. Nu längtar Morgan Karlsson, 48, efter att få göra mer tv.

✔︎ Det här är Morgan Karlsson

Ålder: 48.
Bor: Falkenberg.
Familj: Singel.
Yrke: Tv-profil och anställd på Gekås.

Reality-profilen blev känd genom tv-programmet Ullared som började sändas i Kanal 5 redan 2009. Tre år senare fick han och kollegan Ola-Conny Wallgren, 57, från varuhuset Gekås, det egna programmet En stark resa med Morgan och Ola-Conny i vilket de reste runt och upplevde andra delar av världen tillsammans.

Eftersom Ullared har spelats in i sammanlagt tolv säsonger är Morgan i dag en folkkär person nästan alla svenskar känner igen, men när Hänt pratar med honom visar det sig att han är osäker på om det blir några fler säsonger av Ullared:

– Det har inte hänt så mycket den senaste tiden. Jag har varit ensam och inte gjort någon tv. Det har legat nere med inspelningar i två år nu på grund av pandemin, men jag är kvar på varuhuset och var nere där så sent som i förmiddags och tog emot 10 – 15 kunder, så själv märker jag ingen större skillnad med pandemin.

Morgan fortsätter:

– Jag vet inte ens om det ska spelas in någon fortsättning. Men de kanske vill ha ett nytt koncept med ny energi i så fall, för jag har inte fått några förslag om att vara med på en fortsättning. Jag skulle tacka ja om de frågade, för jag har tyckt det varit roligt.

Morgan vill vara med i Farmen

Från början jobbade han på lagret, men Morgans popularitet gjorde att han fick flytta upp och jobba inne i själva varuhuset halva tiden eftersom många kunder ville träffa honom.

– Det är säkert en halv miljon människor som har besökt mig på varuhuset under en tioårsperiod, konstaterar Morgan.

Kändisskapet genom Ullared har gjort att Morgan och Ola-Conny gästat Bingolotto tillsammans. Sen var Morgan med i Biggest loser VIP 2017 och Ola-Conny i Farmen VIP året därpå.

I vintras berättade Morgan för Hänt att han inte var sugen på att göra som Ola-Conny och vara med i Farmen VIP:

– Jag skulle inte vilja vara med i något tävlingsprogram och visa upp mig. För det där är inte jag. Jag är den här lugna personen.

Nu verkar han ha ändrat sig på den punkten, för när vi frågar om han är sugen på att göra mer tv även om det inte blir något mer Ullared, så svarar Morgan:

– Ja, men då är det viktigt att det är något som passar mig. Jag är en väldigt enkel person och passar kanske inte i något sportprogram och så där. Men om nån skulle fråga mig om jag ville vara med i Farmen som Ola-Conny var med i, så skulle jag säkert kunna tänka mig det. Men det har inte kommit några erbjudanden, utan har varit stiltje där.

Programledaren Anna Brolin och expertbonden Hans Wincent leder Farmen.

Programledaren Anna Brolin och expertbonden Hans Wincent leder Farmen.

Han längtar efter att få göra mer tv:

– Ibland saknar jag det. Det är väldigt roligt och man lär känna sig själv på ett annat vis. Man utsätter sig ju för en fara när man ska visa sig för hela svenska folket, så det är klart att det är spännande. Och med facit i hand tycker jag att allting jag har gjort har gått bra. För jag har knappt fått några klagomål. Det är högst en på 10 000 som har något negativt att säga.

Trots att det gått fyra år sedan deltagandet i Biggest loser VIP säger Morgan att han håller vikten:

– Jag är väldigt noga med vikten och vad jag äter. Biggest loser gav mig en tankeställare, så senast igår var jag ute och vandrade två gånger, även om det bara var korta sträckor på 20 minuter åt gången. Om jag inte vandrar så cyklar jag. Annars gillar jag att simma, men simbassängerna har varit stängda på grund av coronan.

Han går inte på någon diet direkt, men äter mindre till frukost och förklarar:

– Jag försöker vara nyttig och hålla mig till så mycket grön kost som möjligt.

Vad gäller kärleken så är Morgan fortfarande singel:

– Jag har inte velat träffa någon, utan vill ta det lugnt med det där. Nu för tillfället vill jag slippa att någon säger till mig vad jag ska göra eller inte. Och jag är nöjd med vad jag har. Jag har mitt hus och min BMW.

Han har inte skaffat några nya intressen under pandemin, utan kör på i gamla hjulspår:

– Det är trädgården, kyrkan och mina aktier jag håller på med som vanligt. Sen har jag tyvärr inte kunnat vara ute och dansa eftersom alla dansbanor varit stängda.

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN