LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ullared-Maritta om ekonomiska krisen – kan inte köpa julklappar till barnbarnen

12 dec, 2023 
MARITTA SÖDERSTRÖM
Maritta gjorde succé i tv-serien Ullared tillsammans med sin syster Gunnel. Men någon vända till shopping-paradiset blir det tyvärr inte den här julen.
– Nej, det finns inte ekonomi till, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ola-Conny Wallgren om bonusen i Ullared – det gör han för pengarnaBrand logo
Ola-Conny Wallgren om bonusen i Ullared – det gör han för pengarna

Maritta Söderström, 79, och Gunnel Hyvönen var systrarna som gjorde succé i tv-serien Ullared. De två var väldigt shopping-benägna och de fullkomligt älskade när det var dags att ge sig av till Gekås Ullared.

Men sedan dess att serien spelades in har det hänt mycket och resorna till Gekås har blivit allt färre. Både för att ekonomin varit lite svajig men också för att Gunnel varit dålig. Hon kämpade mot lungcancer och i september tog hon sitt sista andetag. Sorgen var givetvis total.

– Det är tomt för vi pratade i telefon nästan varje dag förutom när hon blev riktigt sjuk, sa Maritta då till Hänt.

Därför kan inte Maritta gifta sig – ekonomin sätter stopp

Att åka till Ullared och shoppa var systrarnas stora hobby. Maritta åker fortfarande dit lite då och då, men det är oftast bara om hon ska till fästmannen Lasse som bor i Svenljunga.

Annons

Trots att Lasse bor relativt nära Ullared så kommer det inte bli någon tripp dit nu för Marittas del. Hennes ekonomi är nämligen inte så bra just nu. Det är bland annat en av anledningarna till att hon inte kan gifta sig med Lasse.

– Nej, det kostar för mycket. För då ska körkort göras om, pass ska göras om, det är skatt och grejer, förklarar Maritta för Hänt.

– Maritta har en enkelpension så den lär vara i farozonen om hon gifter sig. Det är väldigt mycket ekonomiska skäl som ligger bakom. Annars känslomässigt hade ju det gått jättebra!, säger Lasse.

Maritta kan inte köpa julklappar – ekonomiska bakslaget

Julen närmar sig med stormsteg och den högtiden kommer paret att fira på olika håll eftersom de blir så himla många ifall alla skulle samlas. Lasse har en son som har en sambo som har en väldigt stor släkt och Maritta har ju sina barn och alla barnbarnen.

Annons

Dock blir det tufft när det kommer till julklappar. Maritta kommer inte kunna ha råd att åka till Ullared i år för att handla julklappar till barn och barnbarn.

– Nej, det finns inte ekonomi till det heller. Jag har nyss flyttat också och det drar ju med sig en jädra massa extra-kostnader. Det är register och allt möjligt skit. Men jag har haft så mycket hjälp av min älskade Lasse så det vet du inte, säger Maritta och tillägger:

– Synd att jag träffade honom så jädra sent i livet. Men till och med att man kan hitta sin karl på Gekås med!

Maritta och Lasse träffades tack vare Ullared och de bytte nummer. Problemet var bara att Lasse råkade ge henne fel nummer, men när Maritta sedan ställde upp i tv-serien Hemliga beundrare blev de ett par.

FOTO: SVT, DEROS ANDERS/Aftonbladet

Annons