LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Alla tvingas lämna innan finalen – Wincent avslöjar vad som hände i Farmen

11 mar, 2024 
Det är dags att börja stänga ner Farmen och det betyder tunga avsked.
Nu tvingas några favoriter lämna gården och Wincent berättar för Hänt vad som händer med dem efter Farmen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-Tim Mäklin svarar på snabba frågor: ”Bara hon kan mjölka mig”Brand logo
Farmen-Tim Mäklin svarar på snabba frågor: ”Bara hon kan mjölka mig”

Det är äntligen dags för finalvecka i Farmen 2024 och det märks av på många sätt. Först och främst är det ju bara fem deltagare kvar och dessutom börjar man stänga ner gården steg för steg...

Det första steget blev att ta farväl av kossorna.

Under sommaren har farmarna fått ha kossorna Kerstin och Rosa hos sig och de har skött sig galant och gett farmarna en och annan liter mjölk. Men de har däremot varit lite busiga till och från och rymt från sin hage.

Tunga avskedet av kossorna – alla lämnar

Men nu har alla kossorna checkat ut från Farmen. Även grisarna lämnar nu Farmen. Men en fråga som kvarstår är; vad händer egentligen med kossorna när de lämnar Farmen?

Mentorn Wincent reder ut hur det ligger till:

Annons

– Ja, kossorna åkte direkt hem till sin ägare. De mådde bara bra och traskade ut i hagen till sina kompisar.

Under säsongens gång har ägarna dock inte velat säga till om så mycket när det gäller kossorna.

FARMEN 2024
TV4

Därför fick farmarna kritik för mjölkningen

Det var bara under ett tillfälle under säsongens gång som farmarna fick en knäpp på näsan när det gällde kossorna. Nämligen att de sätter igång med mjölkningen alldeles för sent på dagarna. Detta åtgärdades dock efter att Wincent varit där och sagt till.

Nu berättar Wincent varför han var tvungen att agera.

– De får såklart veta när de får korna att de ska mjölkas morgon och kväll. Sedan har de ju ingen klocka och inte alltid så bra tidsuppfattning. Så det som hände under säsongen var att de drog på det lite längre för var dag. Jag sa till dom någon gång innan jag tog det "on cam", säger Wincent och fortsätter:

– Så när jag tyckte att det började bli lite väl kort tid mellan mjölkningarna sa jag helt enkelt till lite mer ordentligt att de fick vrida tillbaka tiden för mjölkning så som de gjorde i början. Och lättaste var då att se till att de mjölkade innan frukost, de har ju som sagt ingen klocka så jag kunde ju inte ge en tidpunkt.

FOTO: TV4

Annons