LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Händelsen i Farmen kritiseras skarpt – nu talar Wincent ut om kaoset

25 jan, 2024 
Kossan Kerstin rymmer in i skogen i kvällens avsnitt av Farmen, en situation som mentorn Wincent tycker kunde ha hanterats betydligt bättre.
– Det kanske inte var det smartaste att springa direkt efter kon, konstaterar han för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-deltagaren påkörd – brister ut i tårar efter skadanBrand logo
Farmen-deltagaren påkörd – brister ut i tårar efter skadan

Årets säsong av Farmen är i full gång och farmarna har redan fått lite djur att ta hand om på gården. De har bland annat fått hästar, höns och kor.

Kossorna heter Rosa och Kerstin och farmarna är extra glada över dem eftersom de ger varm och god mjölk.

Däremot har de varit lite väl busiga. Rosa försökte klättra över ett staket redan första dagen och i kvällens avsnitt tog Kerstin ett litet race och sprang rakt in i skogen.

”Hur mår de egentligen?”, kan man fråga sig.

– Jo, de mår nog bra. I början där när de klättrade över staketet så var de ju lite stressade för att de hade kommit till något nytt, förklarar mentorn Wincent för Hänt.

Wincent om farmarnas beteende: ”Inte det smartaste”

När Kerstin rymde fick farmarna tänka snabbt. Farmaren Tim Mäklin, 31, sprang då efter Kerstin och jagade henne för glatta livet. Nu när Wincent har fått se på tv vad som hände så har han lite feedback.

Annons

– Sen kanske det inte var det smartaste att springa direkt efter kon. Utan man kanske skulle ha sprungit och tagit en liten omväg och motat den istället. Men till slut lockade de ju in henne så det funkade ju, säger Wincent till Hänt och fortsätter:

– Hon tyckte nog bara att det var jävligt roligt att springa där och nasha.

Men brukar man märka på korna att de varit stressade när man lämnar tillbaka dem till sina ägare?

– Nej, nej. När jag kör tillbaka dem så brukar de backa ut ur transporten hem där de bor och sen börjar de gå in i hagen. Så de känner sig som vanligt hemma igen.

Okej, vad bra. Vad skönt att kor verkar vara så anpassningsbara ändå?

– Ja, precis. Sen är det ju alltid lite olika med de olika kossorna vi har. En kan ju vara jättelugn hemma hos sin vanliga ägare. Och sen när den kommer ner till oss så blir den helt galen. Och ibland är det faktiskt tvärtom. Vi har fått med någon ko som har varit lite så här, ja, ska vi ta den kon? Sen så kommer den ner till Farmen och är jättelugn istället. Kor är som folk är mest, eller vad ska jag säga? Olika personligheter.

Annons

Wincents ärliga ord om farmarna: ”Går ut på att lära sig”

Att farmarna inte är så kunniga när det gäller gårdsliv är dock inget som berör Wincent allt för mycket. Faktum är att han bara tycker att det är roligt.

– Jag tycker det är roligt att få... Jag visar ju inte så mycket hands-on, men att få förklara för dem när man går runt med de olika storbönderna, det tycker jag är lite roligt, säger han till Hänt och tillägger:

– Det går ju ut lite på att de ska lära sig och inte kunna allting från början, så det är ju jättebra. Och som vanligt en liten mix av folk som kan lite grann också.

FOTO: TV4

Annons