Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tvingas lämna Biggest loser efter fuskavslöjandet – Michael Sjögrens ord om upptäckten

14 maj, 2018 
AvStina Dahlgren
Michael Sjögren tvingas lämna Biggest loser när personalen upptäcker fusket. ”Hur ska jag förklara det här för mina barn?” säger han i tårar efter chockbeskedet.
Annons

Innan deltagarna kliver in i tv-programmet Biggest loser får de en lista med vilka regler som gäller när de befinner sig på slottet. Några av reglerna är bland annat att de inte får ha med sig datorer eller mobiltelefoner, och de får inte ha med sig mediciner eller tabletter som inte är godkända av slottets läkare.

I kvällens avsnitt tar programledaren Anna Brolin, 38, ut deltagarna Michael Sjögren och Bartosz Komenda och ställer dem mot väggen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– I samband med att Bartosz lämnade för revanschen så hittade vi starkt vätskedrivande tabletter i ert rum, i ditt glasögonfodral Michael. Vem av er har smugglat in dem? frågar en upprörd Anna.

Michael erkänner direkt att tabletterna är hans, men försvarar sig med att han inte visste att de var vätskedrivande. Istället trodde han att de var muskeltabletter.

– Jag har ju sådana problem med ryggen. Jag hade ju hoppats att om jag behövde skulle jag få muskelavslappning.

Annons

Han hävdar också att han aldrig har tagit tabletterna utan att de bara legat i hans glasögonfodral hela tiden. Trots det meddelar Anna att han kommer att få ett straff eftersom att det bryter mot reglerna.

– Konsekvensen av detta blir dessvärre att du måste lämna Biggest loser, säger hon.

Beskedet får Michael att bryta ihop fullständigt. Det här är andra gången han tävlar i programmet och han har tidigare pratat om hur viktigt det är för honom att han får en andra chans.

– Det kommer inte vara lätt när jag kommer hem. Jag bryr mig om vad andra tycker, framför allt mina barn. Hur ska jag förklara det här för mina barn? säger han i tårar.

Han säger samtidigt att han förstår varför han får lämna.

– Att behöva lämna Biggest loser på det här sättet känns som ett svek mot mig själv. Bara för att jag var så jävla dum och inte sa att jag hade tabletter. Men spelets regler är att man inte får ha några tabletter och det var klantigt.

Annons

Exekutiv producent för programmet, Lotta Andersson, berättar att produktionen har personal som städar och hjälper deltagarna att hålla ordning på rummen under inspelning. Glasögonfodralet stod öppet och därför kunde tabletterna upptäckas.

Det är ett regelbrott att ha med sig medicin in i tävlingen som man inte redovisar för produktionen och vårt läkarteam. Det är en säkerhetsfråga och läkarteamet måste känna till all medicin deltagarna tar i samband med tävlingen Biggest loser, det är helt enkelt för deras egen skull”, skriver hon i ett mejl till Hänt.

Michael kommer inte att få tävla om hemmapriset, utan utesluts helt från alla delar av tävlingen framöver.

Foto: TV4

Annons