LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Theresa föll fem meter – bröt nacken under Biggest Loser VIP

05 maj, 2018 
Malin Ljung
Doktor Mikael Sandström är läkare i Biggest Loser VIP 2018 och Anna Brolin är programledare.
Theresa är övertygad om att hon hade änglavakt den 20 april. Hon bröt då nacken efter ett fall på 5 meter under inspelningarna av Biggest Loser VIP. Det som förmodligen räddade hennes liv var TV4-läkaren Mikael Sandströms rådiga ingripande.
Annons

Just nu pågår inspelningen av Biggest Loser VIP 2018 för fullt. Men produktionen har drabbats av en svår olycka, Theresa Adela Pettersson som jobbar med inspelningen och utbildar sig till tv-produktionsspecialist föll nämligen handlöst ner för en trappa på fem meter.

– Jag var säker på att jag skulle dö, det var som en mardröm man inte vaknar upp från, berättar hon för Aftonbladet i ett mejl.

Olyckan inträffade den 20 april och på plats fanns även TV4-läkaren Mikael Sandström, som även var den som som blev vittne till händelsen och var först på plats. Han beskriver hur han såg Theresa försvinna i ögonvrån, varpå han reagerade med att

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag sprang dit, det kan ha tagit 15–30 sekunder. Hon ligger en och en halv trappa ner på en stenavsats, medvetslös och andas inte, säger han till tidningen.

Mikael Sandström handlade precis som man ska i sådana situationer, han stabiliserade Theresa så att hon inte skulle röra nacke eller rygg, sedan larmade läkaren 112. Hon fördes därefter med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala där det konstaterades att hon hade flera frakturer i nacken. Tre dagar senare fördes Theresa till Karolinska sjukhuset i Stockholm där ett läkarteam förklarade för henne hur allvarliga skador hon drabbats av; bruten nacke, flera brutna revben, fraktur i skulderbladet och en trasig lunga.

Annons

Hon har nu opererats för sina skador och nu väntar en lång rehabiliteringsperiod för henne. Läkarna ska dock vara optimistiska om att hon kommer att bli återställd, och i veckan kunde Theresa ta sina första steg sedan där hemska olyckan för tre veckor sedan.

Theresa är övertygad om att hon hade änglavakt, och skickar samtidigt ett stort tack till Mikael Sandström vars rådiga insats bidragit till att hennes framtidsutsikter ser ljusa ut.

– Vore det inte för Mikael hade läget nog sett annorlunda ut nu. Jag har haft tur och änglavakt.

TV4 bekräftar för Aftonbladet att en olycka skett i samband med inspelningen, men är i övrigt

”Vi har en tät dialog med produktionsbolaget som i sin tur har en dialog med den berörda personen. Vi vet att produktionsbolaget stöttar på alla sätt de kan, skriver Malin Willers, tillförordnad presschef på TV4, i ett sms till tidningen.

Krya på dig Therese önskar vi på Hänt!

FOTO: TV4, privat

Annons