TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Deltagarna tvingades vaccinera sig – Kemo kastas ut från Robinson

26 mar, 2024 
Robinson är farligt på många sätt och vis och för Kemo hade det kunnat bli en kamp mellan liv och död.
– Jag hade kunnat vara tyst om det, men jag tänkte på konsekvenserna som hade kunnat vara förödande, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramatBrand logo
Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramat

I kvällens avsnitt av Robinson kommer Anders Lundin, 65, plötsligt gående till killarnas läger. Han vill prata med Kemo Samateh, 37.

– Kemo nu är det såhär, det här är inte roligt, jag har ett tråkigt besked att komma med. Du har inte följt de anvisningar och den information du har fått om hälsa som ska göras förebyggande för den här resan. Din hälsa är inte trygg här och du måste tyvärr avbryta Robinson, säger Anders.

– Jag förstår vad det handlar om. Det är jättetråkigt, säger Kemo förstående.

Därför tvingades Kemo lämna Robinson

Det visar sig sedan att det rör sig om några vaccin som Kemo inte tagit, men mer än så får man inte veta. ”Hur kunde det här ha missats?”, är frågan som alla nu undrar över.

Annons

När Hänt når Kemo berättar han hur allt gick till.

– Innan programmet måste man förbereda sig med massa läkarbesök. Jag hade inte tagit covid-vaccinet och då stressade de mig starkt med att jag skulle ta det. Det skulle dessutom vara åtminstone två sprutor innan jag begav mig till Robinson, förklarar han och fortsätter:

– Jag gick på alla mina hälsokontroller, jag kollade EKG, hjärtat, blodprov och jag lyckades ta två av mina covid-sprutor. Men när jag stack till läkaren tog jag för givet att de skulle ge mig alla mina vaccin för att få åka till Filippinerna.

Där och då måste kommunikationen ha brustit. Kemo fick inte de vaccinen han skulle få och i sin tur missade produktionen att dubbelkolla detta med honom.

– Det är hela sanningen men jag vill inte heller slänga TV4 under bussen för jag borde själv ha dubbelkollat en gång till. Men anledningen att jag missade var ju för att jag var så fokuserad på att fixa covid-vaccinet.

Annons

Därför upptäcktes missen så sent

Det hela kom på tal när grabbarna vaknade på morgonen och så började de prata om alla olika vaccin de hade tagit. Det var då poletten föll ner för Kemo.

– Time out, time out. Vad snackar ni om?, sa han då.

Då berättade killarna vilka vaccin han skulle ha tagit och egentligen hade Kemo kunnat vara tyst om detta, eftersom produktionen ändå inte hade koll. Men vad tjänade han egentligen på det? Snarare hade han utsatt sig för risk.

– Jag hade kunnat vara tyst om det, men jag tänkte på konsekvenserna som hade kunnat vara förödande. Jag tänker på min egen hälsa, den kommer före allt. Så jag pratade med läkaren och frågade om det fanns något sätt vi kan lösa detta på. Om jag kunde få något vaccin på plats eller så, men det gick inte att lösa, säger han till Hänt.

Kemo tog covid-vaccin i onödan – TV4:s svar

Med andra ord hade missen ingenting att göra med att Kemo skulle vara anti vaccin. Däremot känner han att covid-vaccinet kanske inte var helt nödvändigt.

Annons

– Jag var mer anti covid-vaccinet. Men jag bestämde mig för att ta det för att få vara med i programmet. Men sedan så tänkte jag att det är en sak jag får göra för att kunna vara med.

Känns det som att du tog det i onödan?

– Ja det känns det som jag tog det i onödan. För när vi väl kom till Filippinerna så behövdes inte covid-pass längre. Så man bara "okej, ni tvingar mig att ta vaccinet" och så kommer jag dit och så säger de "du hade inte behövt det". Och sedan de vaccinen som jag absolut inte har någonting emot; de missas.

När Hänt når TV4 säger de såhär om situationen:

– Det finns en lista på vilka vaccin som samtliga medverkande i Robinson behöver ta innan avresa. Under inspelning uppmärksammade Kemo själv vår läkare att han missat att ta vissa av de vaccin som krävs. Därför behövde han också lämna Robinson av hälsoskäl, säger Caroline Norrby, exekutiv producent för Robinson på TV4.

Att Kemo nu måste lämna är nog något som tittarna kommer bli ledsna över, men som tur är kan han kan komma med en hoppfull hälsning.

– Det är inte sista gången ni ser mig i Robinson!

FOTO: TV4

Annons