LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Säsong 3 av Bröllop, begravning och dop – TV4:s svar efter succén

20 okt, 2020 
Bröllop, begravning och dop
Andra säsongen av Colin Nutleys och Helena Bergströms succéserie Bröllop, begravning och dop har precis gått i mål. Nu svarar TV4 på frågorna om säsong tre.
Annons
Familjen Bergström NutleyBrand logo
Familjen Bergström Nutley

Förra året hade säsong ett av Bröllop, begravning och dop premiär på TV4. Och det blev en succé! Avsnittet sågs av runt 1,5 miljoner tittare.

Serien av skapad av Helena Bergström och Colin Nutley, och regisserad av den sistnämnde.

Listan över skådespelare är också imponerande, och innehåller i säsong ett bland andra Molly Nutley, Maria Lundqvist, Johan H:son Kjellgren, Angelika Prick, Marie Göranzon, Jan Malmsjö, Andreas T Olsson, Peter Harryson, Alexander Karim och Philip Zandén.

I säsong två fylldes den på med bland andra Helena af Sandeberg, Tomas von Brömssen, Robert Gustafsson och Klas Wiljergård.

TV4:s svar om säsong tre av Bröllop, begravning och dop

Den andra säsongen, som sändes i fyra avsnitt, har precis avslutats och nu verkar TV4-publiken vara sugen på mer! På kanalens Instagram-konto ställs frågan om vad tittarna tyckt bäst om med serien så här långt.

”Superbra skådespelare, bra story och något jag skulle vilja se 52 veckor om året”, skriver en person.

Annons

”Allt! Fullkomligt älskar den. men min favorit är ändå Molly Nutley. Hon är en sådan stjärna”, skriver en annan.

”För att inte tala om all vacker natur som är med. Helt överlägsna skådespelare”, skjuter en tredje person in.

Flera personer frågar om det kommer en tredje säsong av serien, vilket TV4 inte kan bekräfta.

”Det har vi ingen information om än dessvärre”, skriver kanalen, men delar ändå med sig av glädjande besked till fansen.

”Däremot kan vi avslöja att en film är på G!”.

Helt stängd verkar dock inte dörren för en tredje säsong. En följare frågar om det kommer fler avsnitt, på vilket TV4 svarar:

”Det får vi väl hoppas”.

Colin Nutley om filmen

Colin Nutley har tidigare berättat att filmen kommer utspela sig under fyra månaders tid. Från slutet av sommaren fram till nyårsafton. Det har han sagt till Aftonbladet. Filmen ska ha premiär någon gång senare i år, men något datum är inte spikat än.

Annons

– Att jobba med ett sådant här gäng skådespelare är varje regissörs dröm. Så det bara växte fram naturligt att vi måste göra en långfilm för biograferna också, säger Colin Nutley till tidningen.

I den intervjun berättar han också hur idén till serien uppkom:

– Om du har ett bröllop där två människor har något ihop som de inte borde ha… om kvinnan sedan efteråt säger att hon är gravid och han sedan faller ned död, då har du både ett bröllop och en begravning. Om kvinnan behåller barnet, har du ett dop också, säger Colin Nutley.

Det är alltså inte helt klart hur det blir med den tredje säsongen än, men Bröllop, begravning och dop-älskarna kan åtminstone glädjas över en långfilm.

FOTO: TT

Annons