LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Helena Bergströms son Tim Nutley: Så ser han ut idag

12 apr, 2020 
Helena Bergström och Colin Nutleys dotter Molly har följt sina föräldrars fotspår.
Men parets yngsta barn, sonen Tim Nutley har valt att gå sin egen väg och valt ett liv utanför rampljuset.
Annons

Helena Bergström, 57, och Colin Nutley, 76, firar 30 år som gifta. Men de har inte bara ett långt äktenskap att se tillbaka på. Under åren har de också jobbat tätt ihop, Helena som skådespelare och Colin som regissör. Tillsammans har de stått för svenska filmklassiker som Änglagård-trilogin, Black Jack, Sista dansen och Under solen.

Senast de jobbade ihop var 2019 då de filmade TV4-serien Bröllop, begravning och dop. Då fick de också sällskap av dottern Molly Nutley, 25, som spelade en av huvudrollerna. Det är inte första gången som Molly arbetat tillsammans med sina föräldrar. En av sina första stora filmroller gjorde hon i Änglagård – tredje gången gillt 2010, då hon spelade dotter till Helena Bergströms karaktär Fanny Zander.

Helena Bergström och Colin Nutley med barnen Tim och Molly.
Helena Bergström och Colin Nutley har barnen Tim och Molly.

Molly har alltså följt sina föräldrars fotspår när det kommer till film och teater. Helenas och Colins yngsta barn, sonen Tim Nutley har dock valt ett liv utanför rampljuset.

Annons

– Nu är mina barn vuxna. De har sina egna liv. Jag känner starkt att jag inte har rätt att sitta och prata om Molly och min son Tim. Molly har valt offentligheten och Tim har valt att gå en annan väg. De står på egna ben och jag är otroligt stolt över bägge två, sa Helena till Hälsoliv förra året.

Som barn har han synts med sina föräldrar vid olika filmpremiärer.

Tim Nutley och Helena Bergström
Helena Bergström tillsammans med sonen Tim Nutley på premiären av Star wars – The force awakens 2015.

Helena Bergströms ärliga ord om Tim Nutley

Men Helena har valt att sällan prata om sina barn. Men 2008 avslöjade hon i en känslosam krönika på Expressen att Tim har diabetets.

”När min son Tim var fem år fick han diagnosen diabetes typ 1. Jag har velat skydda honom och har därför varit försiktig med att prata om detta offentligt, men som sommarredaktör i SÖNDAG vill jag uppmärksamma det dolda handikapp som hans diabetes faktiskt utgör”, skrev Helena.

Tim är i dag 22 år. Samtidigt som Molly bott kvar i Sverige valde Tim att flytta hemifrån. I det här fallet för att plugga i London.

I samband med att Helena var aktuell med filmen Vilken jävla cirkus 2017, som hon regisserade och Molly hade huvudrollen i, berättade hon om beslutet.

– Det är naturens gång att barnen ska frigöra sig. De kommer tillbaka på ett annat vis sedan. Men man kan ju inte släppa allt bara för att de är vuxna, säger Helena Bergström, sa hon till Svensk Dam.

Annons