LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Helena Bergström bryter tystnaden om familjekampen med barnen

30 sep, 2020 
Helena Bergström
Helena Bergströms barn har blivit vuxna och flyttat hemifrån.
Detta är något som verkligen känts i mammahjärtat – vilket hon pratar om i Malou efter tio.
– Det har varit en slags livskris, säger hon.
Annons
Familjen Bergström NutleyBrand logo
Familjen Bergström Nutley

Helena Bergström, 57, och Colin Nutley, 76, har varit gifta i 30 år. Men de har inte bara ett långt äktenskap att se tillbaka på. Under åren har de också jobbat tätt ihop, Helena som skådespelare och Colin som regissör. Tillsammans har de stått för flera svenska filmklassiker som Änglagård-trilogin, Black Jack, Sista dansen och Under solen.

Senast de jobbade ihop var 2019 då de filmade TV4-serien Bröllop, begravning och dop. Då fick de också sällskap av dottern Molly Nutley, 25, som spelade en av huvudrollerna. Det är inte första gången som Molly arbetat tillsammans med sina föräldrar. En av sina första stora filmroller gjorde hon i Änglagård – tredje gången gillt 2010, då hon spelade dotter till Helena Bergströms karaktär Fanny Zander.

Molly har alltså följt sina föräldrars fotspår när det kommer till filmbranschen. Helenas och Colins yngsta barn, sonen Tim Nutley har dock valt ett liv utanför rampljuset.

Annons

– Nu är mina barn vuxna. De har sina egna liv. Jag känner starkt att jag inte har rätt att sitta och prata om Molly och min son Tim. Molly har valt offentligheten och Tim har valt att gå en annan väg. De står på egna ben och jag är otroligt stolt över bägge två, sa Helena till Hälsoliv förra året.

Men i Malou efter tio pratar Helena en del om sina barn. Hon berättar bland annat om hur tufft det blev när barnen flyttade hemifrån.

– För mig är identifikationen att vara mamma sådan.. det har burit mig. Jag älskar det och jag hoppas att jag fortfarande är det på ett bra sätt till även vuxna barn.

”En slags livskris”

Hon berättar vidare att det var jobbigt när barnen flyttade ut, men att de har en fin relation idag trots att de inte bor tillsammans.

– Det har varit en slags livskris, det nya livet, att kunna släppa. Nu är de är vuxna och lever sina liv. Nu har vi en väldigt fin relation, mamma till vuxna barn.

Annons

På frågan hur det går att jobba med sina barn säger hon att de är väldigt professionella på arbetsplatsen och lämnar privatlivet utanför.

– När vi jobbar tillsammans är vi väldigt skådespelare, regissör eller skådespelare mot skådespelare. vi geggar inte ihop det på plats. Det är fantastiskt att vi kan det.

– För oss är det en självklarhet att när man jobbar så jobbar man och på plats är vi våra yrkesroller, säger hon i programmet.

FOTO: TT

Annons