Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4:s svar på tittarnas kritik efter händelserna i Robinson

TV4 svarar på tittarnas kritik mot Robinson 2019.

Dokusåpan Robinson får kritik av tv-tittarna efter bara några avsnitt. Nu svarar TV4 på anklagelserna om mobbning.

Årets omgång av omdiskuterade dokusåpan Robinson är inne på sin första vecka på TV4. Tjugo deltagare ska kämpa genom tävlingar och öråd för att vinna priset på en halv miljon kronor.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Trots att bara några avsnitt har sänds har redan bråk och konflikter utbrutit. I gårdagens avsnitt blev det gräl mellan Bonnie Almerstedt, 45, och Carl Hamilton, 29.

– Bonnie är irrationell, icke-logisk och verkar inte ha någon substans i någonting hon säger, sa Carl Hamilton i programmet.

TV4-tittarna var inte sena med att reagera över händelsen och kom med kritik mot Carls beteende.

Med tanke på Carls förakt för de andra och hans försök att sabotera tävlingarna så tror jag inte stämningen blir bättre. Mycket bättre i det andra laget”, skrev en person på TV4:s Facebook-sida.

Nu har tittarna vänt sig till TV4 med kritik över det de anser är mobbning i Robinson.

Jag såg TV4 programmet, där Anders pratade om att det ABSOLUT inte skulle vara mobbing och förnedring av deltagarna. Nu har det varit några program, och jag orkar inte se mer av detta förnedringsprogram. Tråkigt, för jag hade sett fram emot Robinson”, skriver en person på Facebook.

Snälla TV4 varför ger ni inget svar på alla kommentarer som är mot Carls kränkningar. Men det kanske är ok att göra så mot andra”, skriver en annan.

TV4 bemöter tittarnas ord

I en kommentar svarar TV4 på tittarnas kritik.

Robinson är en tävling och med det kommer en socialt och fysiskt besvärlig miljö som ingen av deltagarna är speciellt vana vid sedan tidigare. Vi vill inte regissera deltagare som medverkar, då de medverkar just som sig själva, vilket gör att det ibland framförs synpunkter och uttryck som måste stå för deltagaren själv och inte för TV4 som kanal”, skriver TV4 och fortsätter:

”Vi ser självklart allvarligt på alla typer av mobbing och liknande beteende”.

LÄS MER: TV4-tittarnas känga till Robinson-deltagaren efter bråket: ”Inte kul för fem öre”

LÄS MER: Svenska kändisarnas favoritmärke Corlin Eyewear – 25 procent rabatt hos oss

LÄS MER: Robinson-deltagare som blivit ihop med kändisar

FOTO: TT/Eero Hannukainen, Instagram

Senaste nytt