TV4:s svar efter tittarnas frågor om kosten i Biggest loser

TV4:s svar efter kritiken mot Biggest loser

I Biggest loser får vi se när deltagarna tränar och kämpar för en mer hälsosam livsstil. Men något tittarna sällan får se är exakt vad deltagarna äter – nu berättar TV4 varför.

Årets säsong av Biggest loser är i full gång på Sjuan och TV4 play. Ikväll visas avsnitt åtta av 20 och deltagarna kämpar för fullt med att gå ner så pass mycket i vikt att de får stanna kvar i tävlingen.

Tidigare i april riktade flera tittare kritik mot programmet då de anser att Biggest loser handlar för mycket om intriger snarare än kost och hälsa. Dessa åsikter uttrycktes i den personliga tränaren Mikael Hollstens, 35, kommentarsfält på Instagram.

Mikael Hollsten i Biggest loser 2019

Tränaren Mikael Hollsten i Biggest loser 2019.

”Hade gärna sett mer kost o mindre intriger”, skrev en person.

”Jag skulle vilja se mer träning och kost i programmet. Tycker det blir mindre och mindre av den varan och mer fokus på gråt och intriger”, skrev en annan.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Mikael Hollsten valde då att ryta ifrån och förklarade för personerna att deltagarna i Biggest loser behöver mer hjälp än bara träningsråd.

”Det handlar ju för fan om människor som kämpar med hemska trauman och felsteg i livet. Det finns en miljon träningsvideos med övningstips där ute på youtube. De här är ett program om övervikt och från vilka unika olika platser det kan härstamma ifrån”, skrev han i en kommentar vid tillfället

TV4:s svar efter tittarnas frågor om kosten i Biggest loser

I kommentarsfältet på TV4:s Facebooksida är det flera tittare som har undrat över varför man inte visar upp mer av vad deltagarna i Biggest loser äter. Nu väljer kanalen av besvara en av dessa frågor.

”Varför får man inte veta eller se den mat som är lämpligast för dom tävlande i Biggest loser, när den visas nu på tv…”, undrar en person i en kommentar.

TV4 berättar att anledningen till att man inte visar detta är för att inte uppmuntra tittarna till att prova en liknande kost utan att ha diskuterat med en läkare först.

”Under Biggest loser lever deltagarna under extrema förhållanden med såväl mat som träning. De är omringade av experter som ser efter deras hälsa under hela processen och deras kostscheman är helt individanpassade. Med hänsyn till detta väljer vi att inte visa upp det i programmet, då andra inte har samma förutsättningar om de skulle ge sig på en liknande kosthållning på egen hand. Det är inte rekommenderat eller sunt att ”ta efter” den livsstil de har under programmet, då det som sagt är extremt och kräver experthjälp!”, skriver TV4 i kommentaren.

LÄS MER: Skandalerna som skakat Biggest loser-inspelningen

LÄS MER: Ibrahim, 18, gick ner 57 kilo i Biggest loser – här är han idag

FOTO: TV4

Senaste nytt