TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Ibrahim, 18, gick ner 57 kilo i Biggest loser – här är han idag

29 apr, 2019 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Ibrahim Rather om livet efter Biggest loser.
I Biggest loser i TV4 fortsätter kampen mot kilona och deltagarna börjar känna sig slitna. I kvällens avsnitt dyker ett bekant ansikte upp som ger inspiration. Ibrahim ”Ibbe” Rather var med i Biggest loser 2018. Nu berättar han hur han mår idag.
Annons
Biggest loser-Ibrahim var yngst i Biggest loser – så mår han idagBrand logo
Biggest loser-Ibrahim var yngst i Biggest loser – så mår han idag

Årets omgång av Biggest loser i TV4 fortsätter att bjuda på överraskningar. Varje vecka försvinner deltagare från tävlingen och kampen om att bli årets vinnare i Biggest loser fortsätter.

I kvällens avsnitt kommer två gamla bekanta på besök till gänget som sliter i gymet. Mor och son Ibrahim ”Ibbe” Rather och Paulina Rather Axelsson var båda med i 2018 års omgång av Biggest loser.

Ibrahim ”Ibbe” Rather var bara 17 år när han medverkade i Biggest loser i sällskap med sin mamma. Under säsongen öppnade Ibrahim Rather sig om hur han mått tidigare. Han berättade då att han planerat att ta sitt liv, men ångrat sig i sista stund.

– Jag får alltid lite skuldkänslor när jag berättar om det här. Det tog mig 2,5 år innan jag vågade berätta för mamma, sa Ibrahim då.

Efter en känslosam final slutade Ibbe på en andraplats efter att ha gått ner 57 kilo. Ibbe sa innan finalen att han ville använda eventuella vinstpengar till att backpacka och resa.

Annons

Allt blir bättre

I måndagens avsnitt berättar Ibrahim Rather att träningen följt med honom efter hans tid i Biggest loser.

– Jag började med thaiboxning när jag kom hem, men nu har jag kört med crossfit de senaste fyra månaderna, säger han i programmet.

Ibbe berättar också att han och hans mamma lagar bra mat hemma, att han nästan helt slutat med chips, som tidigare varit hans favorit, och att sötsaker inte längre förekommer.

– Klarar ni av träningen här, och det här tråkiga nötandet, jag lovar er att ni kommer att klara av vad som helst, alltså vilken träning som helst. Det kommer att vara värt det. Så, så värt det, säger Ibrahim Rather.

I programmet pratar Ibrahim om att hans syn på livet har förändrats det senaste året. För Klara Asp, 21, berättar han att det kommer att kännas lättare.

– Man kommer att må sämre, det kommer att vara jobbigare. Det är extra tufft just nu. Men när du har bearbetat allting ordentligt, då blir det bättre. Det är inte så att det blir ljusare tills det blir grått igen. Utan det blir ljusare. Punkt. Det blir bara bättre, så längre du gör något för att komma på bättringsvägen, för att må bättre, säger han till Klara Asp.

Annons

På sin livs resa

Ibrahims stora dröm om att backpacka och resa runt i världen tog både tittare och tränaren Pischa Strindstedt tag i efter programmet. De startade en insamling för att Ibbe skulle få en resebuffert att använda sig av.

– Det känns väldigt overkligt att folk faktiskt swishar för att jag ska kunna dra ut och resa. Jag blir verkligen så otroligt berörd och är nog ärligt talat i chocktillstånd just nu, sa Ibrahim Rather till Hänt då.

Och nog blev det en stor resebuffert till slut. Ibrahim befinner sig just nu på sin livs resa.

Jag mår bra, är fortfarande på resande fot”, skriver Ibrahim i ett meddelande till Hänt. Han fortsätter:

Jag har varit i Australien sen i november, reste runt i South Australia och Melbourne fram till i Januari och sedan dess har jag jobbat som volontär på en farm i norra Tasmanien. Blev färdig med det för bara en vecka sen, jag har tillbringat den senaste veckan hemma hos några vänner jag skaffat mig här borta. Jag har haft en riktigt bra tid.

Biggest loser sänds måndagar och tisdagar på TV4 Play samt 21.00 i Sjuan.

FOTO: TV4

Annons