TV4:s stöd till Jessica Almenäs under tuffa perioden – träffade läkare

Jessica Almenäs har valt att vara öppen med sin utbrändhet. Nu berättar hon om stödet hon fick från TV4 när det var som tuffast.

Förra veckan talade programledaren och den förra TV4-profilen på sin blogg, ut om när hon gick in i väggen. Det var under hösten 2015 som Jessica Almenäs, 41, började märka symptom av utmattningssyndrom. Efter detta har hon hyllats för att vara ärlig och öppen med sin psykiska ohälsa, och en hel del följare har lämnat kommentarer intill inlägget.

“Tack Jessica för att du delar med dig. Många pratar om utmattning men sällan om vilka konkreta begränsningar den kan medföra. Hela livet förändras ju och det är en sjukdom som verkligen påverkar hela livet, ens vardag och ens relationer”, skriver en person som smälter in i mängden av alla “tack”-kommentarer.

Och efter den positiva feedbacken på förra inlägget väljer Jessica nu att publicera ännu ett inlägg på temat utbrändhet. Under titeln “Du är inte ensam” delar hon med sig av sina tankar kring att hon från början valde att dela med sig av de egna erfarenheterna.

“Uppenbarligen så lyckades jag rätt bra med det eftersom det är så många som har hört av sig och berättat hur mycket de känner igen sig. Det känns både sorgligt och trösterikt att se hur många vi är som har drabbats av denna folksjukdom”, skriver hon i inlägget.

Och Jessica som nu blivit positivt bemött, berättar också om gånger då reaktionerna på hennes öppna förhållningssätt till hennes utmattningssyndrom, inte varit lika uppskattat.

Läs också: Jessica Almenäs hyllas efter vassa svaret – får stöd av kändisarna: ”Åh herregud”

“För att ge ett exempel på hur man kan bli bemött, så var det en person i mitt yrkesliv som påstod att jag inte alls var sjuk utan förmodligen var lat och ville leva livet och jobba mindre. Att få det kastat i ansiktet när man alltid har varit en extremt hårt arbetande och lojal person kändes som ett hån och gjorde mig oerhört ledsen”, berättar hon.

Jessica Almenäs med programledarkollegan David Hellenius i Let's dance.

Jessica Almenäs och pojkvännen Patrik Fahlgren fick i somras sonen Sam tillsammans.

Jessica med sönerna Jack och Dylan.

Jessica Almenäs jobbade tidigare som programledare för TV4:S Nyhetsmorgon, men tvingades efter hösten 2015 att skära ner på allt jobbrelaterat.

Jessica Almenäs med TV4-kollegan Anna Brolin, under årets Kristallengala.

Jessica Almenäs svimmade

Men när det var som tuffast hade hon ändå turen att ha en arbetsgivare som tog henne på allvar. I bloggen berättar Jessica Almenäs också om hur TV4 jobbat för att hjälpa henne med återhämtning:

“Många av er har undrat vad jag gjorde för att komma tillbaka och bli frisk(are) och jag hade turen att få hjälp av TV4 med läkarvård och medicinering av deras företagsläkare samt stressbehandling hos KBT-psykolog”, skriver hon.

Annons:
Mirakeltanningen nu i Sverige – bli perfekt brun utan kladd – just nu 20% rabatt med kampanjkoden ”idol”

Och hon är även noga med att poängtera att hennes närmaste, med pojkvännen Patrik Fahlgren i spetsen, också haft stor inverkan på hennes väg mot att må bättre igen.

“Men viktigast för mitt tillfrisknande var ändå stödet från min kille som hjälpte mig att styra upp både kaoset i vardagen och kaoset i mitt huvud. Metodiskt och långsamt, steg för steg”, skriver hon och fortsätter:

“Han är världens bästa person och jag är honom evigt tacksam”.

Läs också: Karin Adelsköld om utmattningen: ”Skammen är stor”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!